Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gradnja nadvoza Grobelno se odmika v prihodnost


Prebivalci kozjansko-obsoteljskih občin vzhodno od velikega železniškega križišča na Grobelnem, bomo pred spuščenimi zapornicami v tem kraju svoj čas izgubljali še vrsto let. Gradnja nadvoza Grobelno, s katerim bi voznike rešili treh prehodov čez železniške tire na razdalji dobrega kilometra, se namreč vse bolj odmika v prihodnost.

Po prvih načrtih naj bi bi bilo čakanja pred zapornicami konec že letos, a se urejanja tega prometnega vozlišča še niso niti lotili. Kot poroča časnik Večer, naj bi aktualni datum izgradnje poldrugega kilometra dolgega nadvoza segal v leto 2014, vendar bi v tem primeru morali že letos končati glavni projekt ter začeti odkupovati zemljišča. Vendar temu očitno ne bo tako. Pri nadaljevanju projekta se čaka državo, saj sta občini Šmarje pri Jelšah in Šentjur svoj del nalog že opravili.

Večer v omenjenem članku z naslovom “Nadvoz Grobeljno (lapsus? op.ur.) – če letos ne bo začetka, leta 2014 ne bo konca” poroča še o dogajanju v zvezi z izgradnjo križišča/krožišča v Mestinju. Več preberite na spletni strani Večera.


Kot kaže, vas bo dobrodošlica spletnega časopisa Kozjansko.info ob čakanju na vlak nagovarjala še kar nekaj časa.

(Fotografiji: E.H.)