Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šmarju dobili zbirni center za ločeno zbiranje odpadkov (video)


Občani Šmarja pri Jelšah so pri šmarski čistilni napravi dobili zbirni center za zbiranje in začasno hranjenje različnih vrst odpadkov – ločenih frakcij iz gospodinjstev. S potrdilom o plačilu komunalnih storitev lahko brezplačno odlagajo sortirane odpadke iz gospodinjstev, katerih količina je prevelika za njihov redni odvoz.

V zbirnem centru lahko odlagajo papir, lepenko, plastično in drugo embalažo, kovinske odpadke in embalažo, les, jedilna olja in maščobe, barve, lake, lepila, črnila, smole in druge nevarne odpadke iz gospodinjstev, kosovne odpadke, električno in elektronsko opremo, izrabljene avtomobilske gume in ostale smeti, seveda v zabojnike, ki so označeni za določene odpadke.

Zbirališče je odprto ob sredah med 12.00 in 16.00 uro in sobotah med 9.00 in 13.00 uro.  

Znani obrazi na otvoritvi centra za zbiranje odpadkov
Znani obrazi na otvoritvi centra za zbiranje odpadkov

Zbirni center za ločeno zbiranje odpadkov je zagotovo velika pridobitev za občino Šmarje pri Jelšah, saj bo pozitivno vplival na okoljsko ozaveščenost ljudi, ki bodo namesto v gozd, večje odpadke raje odpeljali na organizirano zbirališče. Žal je Šmarje pri Jelšah do sedaj bilo na prvem mestu med občinami po številu črnih odlagališč. V nagovoru ob otvoritvi je direktor OKP Rogaška Slatina mag. Bojan Pirš izrazi upanje, da bo novi center za zbiranje odpadkov pripomogel k čistejšem okolju in občini. Ali kot pravijo v Občini Šmarje pri Jelšah: “Za urejeno in čisto okolje smo odgovorni vsi, ki živimo v naši občini. Zato dokažimo, da želimo imeti lepo naravo in čisto okolje in odlagajmo smeti in druge odpadke na za to določena mesta.” 

Župan Jože Čakš je simbolično odvrgel odpadek
Župan Jože Čakš je simbolično odvrgel odpadek

Vabljeni, da si ogledate utrinke iz otvoritve, kjer sta prisotne nagovorila župan Šmarja pri Jelšah in direktor OKP Rogaška Slatina, mag. Bojan Pirš.

 
v/t/f: Egon Horvat