Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem opravili z božično-novoletnim namiznoteniškim turnirjem


Tenis klub Kozje je zadnjo letošnjo nedeljo organiziral tradicionalni božično-novoletni turnir v namiznem tenisu. Zmage sta se veselila Matevž Žgank in Boris Škoberne.

Tokratni turnir je bil že sedmi. Prvega so člani TK Kozje organizirali leta 2000, nato pa po krajši prekinitvi vsako leto od 2005. naprej. Če so v prvih nekaj letih na turnirju sodelovali predvsem igralci iz bližnje okolice, pa se v zadnjih treh letih turnirja udeležuje tudi veliko igralcev z vrha računalniške lestvice slovenskih rekreativcev. Večja kvaliteta sodelujočih je sicer povzročila, da se turnirja udeleži nekaj manj domačih igralcev, smo pa zato priča res kvalitetnim dvobojem.

Letošnjega turnirja se je udeležilo 20 tekmovalcev, ki so bil razdeljeni v dve kategoriji, do 50 in nad 50 let. Več sodelujočih je bilo v mlajši kategoriji, kjer so bili tekmovalci razdeljeni v 4 predtekmovalne skupine iz katerih sta se najboljša dva tekmovalca uvrstila v četrtfinale, preostali pa v tolažilni turnir. Po dvobojih na izpadanje je zmagovalec postal Matevž Žgank iz Celja. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila dva člana NTK Dobova, Damir Škerl in Primož Gajšek. Zmagovalec tolažilnega turnirja je postal Gregor Volavšek iz Kozjega.

V starejši kategoriji so se tekmovalci pomerili v enotni skupini vsak z vsakim. Zanesljivo zmago je zabeležil Boris Škoberne, ki v Ligi namiznega tenisa Kozjansko nastopa za ekipo Dravski veterani. Na drugo mesto se je uvrstil Ivan Cizelj iz Sevnice in na tretje član NTK Rogaška Bojan Gradišnik. Za popestritev so organizatorji pripravili še turnir žrebanih dvojic. Zmagala je dvojica Boris Škoberne – Viki Košar, na drugo mesto dvojica Matevž Žgank – Edi Ravnjak in na tretje Damir Škerl – Ivan Cizelj.

Pokale in medalje najboljšim sta razdelila predsednik Tenis kluba Kozje Roman Gradišek in vodja namiznoteniške sekcije in tekmovanja Ervin Perčič, ki sta se vsem sodelujočim zahvalila za sodelovanje in jih že povabila na turnir tudi v prihodnjem letu.

R.G.


*Na sliki so najboljši v konkurenci dvojic