Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 8. 12. 2010


Nekaj dogodkov, ki so jih na Policijski postaj Šentjur zabeležili v času od 30. 11. do 6. 12.:

1. KAZNIVA DEJANJA – 9
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 4
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 4
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 17
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 40
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0

 

PRETEPEL HČERKO
Dne 30. 11. so policisti prejeli prijavo o nasilja v družini. Ugotovili so, da je oče pretepel hči, ki je zaradi poškodb obiskala zdravnika. Ugotovljeno je bilo, da ima hčerka lažje telesne poškodbe. Da se nasilje ne bi stopnjevalo, je bil kršitelju izrečen ukrep »PREPOVED PRIBLIŽEVANJA«. Isti kršitelj je dan prej, ko je bil na Centru za socialno delo, grozil še uslužbenki. Kaj je kršitelja privedlo do takih dejanj, bo povedal na sodišču.

TATVINA GORIVA
V noči na 2. 12. je neznani storilec na počivališču Zima na avtocesti pristopil do parkiranega tovornega avtomobila poljskega državljana in iz vozila iztočil ter odtujil večjo količino goriva v času, ko je voznik spal v vozilu.

Prav tako je do sedaj še neznani storilec ponoči prišel do parkirnega prostora pri gradbeni trgovini v Šentjurju in iz rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila izročil gorivo. Pri tem je poškodoval zadnje steklo osebnega avtomobila in tudi iz tega poskušal izvršiti tatvino goriva, kar pa mu ni uspelo.

POBEGNIL S KRAJA NESREČE
V času od 1. do 2. 12. je v križišču v Šentjurju neznani voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste ter pri tem trčil v drog javne razsvetljave. Voznik je pri trčenju na drogu povzročil za okoli 500,00 EUR materialne škode Po trčenju je voznik s kraja odpeljal. Ker je na kraju nesreče pustil nekaj delov poškodovanega vozila so policisti vozniku že na sledi. Ko bo voznik znan, se bo za svoje dejanja zagovarjal na sodišču.

PLAZ NA CESTI PLANINA-SEVNICA
Policisti so bili 4. 12. obveščeni, da se je na cesti Planina pri Sevnici-Sevnica v Vejicah sprožil zemeljski plaz, ki ovira in ogroža promet na regionalni cesti. Plaz je s cestišča odstranjen, da je cesta prevozna – PREVIDNO.

PREGLOBOK KOZAREC
Isti dan je patrulja je v okolici Šentjurja opravljala nadzor voznikov v cestnem prometu in ustavila voznika, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Opravljen je bil preizkus, ki je pokazal veliko preveč zaužitega alkohola. Voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Ker je bil voznik neprimeren za nadaljnjo vožnjo, so mu policisti odredili pridržanje in preprečili morebitno katastrofo. Voznik je za nespametno početje prejel plačilni nalog za plačilo globe, prav tako pa bo imel srečanje še s sodiščem.

JUTRANJA TELOVADBA
Dne 6. 12. so v zgodnjem dopoldnevu prejeli obvestilo, da se na Cesti Kozjanskega odreda pretepata moška. Ugotovili so, da je do spora in nato pretepa prišlo med dvema podjetnikoma zaradi denarnih zadev. Ker je take vrste telovadbe prepovedana, bo kršitelj prejel plačilni nalog za plačilo globe oz. se bosta o tem pogovorila na sodišču.

PARKLJI V GOSTINSKIH LOKALIH
V večernih urah 6. 12. je moral gost v gostinskem lokalu v Šentjurju na silo zapustili lokal, ker mu je tako naročil eden izmed gostov. Svoje namero in dejanje, da mora gost domov, je podkrepil še z razbijanjem po avtomobilu. Ko mu je oškodovanec povedal, da bo o vsem obvestil policijo, pa kršitelj ni imel več volje, da bi odganjal stranke iz gostilne, ampak je gostilno zapustil sam. Kršitelja čaka položnica z globo, ki ji ne bo ušel.

 

Prav tako smo bili 6. 12. obveščeni, da se v znani šentjurski gostilni nahaja stari znanec gostiln, ki tolče po točilnem pultu, kriči na osebje in goste ter jih žali. Policisti so kršitelju izrekli globo zaradi kršitve javnega reda in miru. Prav tako bo postopek uveden tudi zoper gostinca, ki je postregel alkoholno pijačo vinjeni osebi.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP