Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nagrada za vodno učno pot v Lesičnem


Konec novembra je komisija Heliosovega sklada, sestavljena iz predstavnikov Heliosa, Ministrstva za okolje in prostor ter hidrogeologa, pregledala 11 prijavljenih zasnov vodnih učnih poti za leti 2009 in 2010. Izbranih je bilo osem šol v občinah Rogašovci, Slovenske Konjice, Podlehnik, Žužemberk, Kozje, Sevnica, Radenci in Gornja Radgona, ki bodo za svoje naloge prejele, vsaka po 1.050 evrov denarne nagrade.

Vodja projekta pri OŠ Lesično je bila profesorica zgodovine in geografije Lidija Kotnik Klaužer. Bistveni elementa tamkajšnje vodne poti je prenovljen vodnjak, ki so ga na Pilštanju slavnostno odprli letošnjega avgusta.

V 12 letih delovanja Heliosovega sklada za ohranjanje čistih slovenskih voda je bilo ob 68 obnovljenih vodnjakih v 59 občinah skupaj izdelanih še 28 idejnih zasnov vodnih učnih poti. Številne od teh so zaživele tudi v naravi. Vodne učne poti so dodana vrednost obnovljenih vodnjakov, saj jih lokalna skupnost z umestitvijo v prostor oživi, učencem in prebivalcem pa širi okoljsko zavest in odgovorno ravnanje do lastnega okolja.  

 

*Na fotografiji obnovljeni pilštanjski vodnjak