Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gala koncert “Muze pojejo 5 let” (video)


V Kristalni dvorani Grand hotela Rogaška Slatina je minulo soboto Vokalna skupina Pegazove muze s koncertom obeležila 5 letnico delovanja. Skupina deluje od leta 2005 in združuje mlade muzikalične ženske iz Rogaške Slatine in okolice. Umetniška vodja in zborovodkinja je Mihaela Pihler, prof. Repertoar skupine zaobjema sakralne, slovenske in tuje ljudske zabavne pesmi, kar je moč slišati na zgoščenki, ki so jo izdale v pretekli sezoni.

“Muze že od nekdaj pregovorno predstavljajo navdih pesnikom, slikarjem, glasbenikom in drugim umetnikom. Oktobra 2005 je v Rogaški Slatini 18 deklet začutilo, da je njihova glasba, petje in ustvarjanje v njih prebudili nov navdih, zato so si nadele ime Pegazove muze. “Ne čakaj pomladi, ne čakaj na maj” je prva pesem, ki so jo zapele 8. marca 2006 v kulturnem domu ob dnevu žena. Tako so se prvič predstavile javnosti. Nadaljevale so z velikim elanom…” je muze predstavil povezovalec programa, Tomaž Onič.

Muze so napolnile dvorano do zadnjega kotička - v ospredju Osti jarej
Muze so napolnile dvorano do zadnjega kotička – v ospredju Osti jarej

Muze vsako leto sodelujejo v pestrem kulturnem dogajanju v Rogaški Slatini, ki ga dopolnijo s tematsko in programsko pestrimi glasbeno-umetniškimi projekti, pogosto v sodelovanju s priznanimi ustvarjalci. Pevsko znanje nenehno nadgrajujejo in ga predstavljajo na raznih revijah pevskih zborov in  tekmovanjih. Tako so že leto po pričetku delovanja na regijskem tekmovanju pevskih zborov “Od Celja do Koroške” za svoj nastop prejele srebrno diplomo in posebno priznanje tekmovanja za najboljši ženski zbor. Letos so se premierno udeležile slovenskega zborovskega tekmovanja “Naša pesem 2010” v Mariboru, kjer so prejele bronasto plaketo.

Na koncertu, kjer so obeležile peto obletnico delovanja, so pripravile pester program, vključile so tudi glasbene goste, s katerimi so v preteklosti že sodelovale. Skupaj so pele z moško vokalno skupino Osti jarej, ter z mešanim pevskim zborom Šolskega centra Rogaška Slatina. Na klavirju jih je spremljal mladi nadarjeni pianist, ki muze večkrat spremlja, Ermin Tkalec. Svoje je dodala tudi članica Pegazovih muz, Petra Mikolič na violini. Pričele so s sakralno pesmijo “Ex ore in fantium” na balkonu, kar si lahko ogledate v našem video prispevku.

Med koncertom je Javni sklad za kulturne dejavnosti podelil posebna priznanja pevkam, ki prepevajo že vrsto let. Ob tej priložnosti je predstavnica JSKD za področje Rogaške Slatine, Leonida Došler, podelila Gallusova priznanja in značke.

Pdelitev posebnih priznanj
Pdelitev posebnih priznanj

Čestitke in dobre želje tudi za naprej želimo Pegazovim muzam tudi ekipa Kozjansko.info. Vabljeni, da si v spodnjem video prispevku ogledate nekaj utrinkov iz koncerta in prisluhnete melodijam, ki so nam jih pričarale Pegazove muze.

 
v/t/f: Egon Horvat