Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski svetniki začeli z delom


svetnikiNa prvi redni seji občinskega sveta Občine Šmarje pri Jelšah so se minuli teden zbrali novoizvoljeni svetniki. Konstitutivna seja je minila predvsem v znamenju pregleda volilnih rezultatov in imenovanja komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Prisotnih je bilo vseh 19 svetnikov.

Kot naroča Poslovniku OS Šmarje pri Jelšah, je sejo tokrat vodil najstarejši svetnik Janez Žogan. Pri pregledu poročila občinske volilne komisije o izvedbi in poteku volitev ni bilo ugotovljenih nepravilnosti. To je potrdila tudi Komisija za potrditev mandatov članov sveta in ugotovitev izvolitve župana. Za župana je bil izvoljen Jože Čakš, prav tako so potrdili mandate vsem 19 svetnikom.

Člani sveta v tem mandatu so Branko Podrepšek, Matjaž Štruklec, Janko Šket, Irena Nunčič, dr. Vinko Gorenak, Marinka Strašek (vsi SDS), Stanko Javornik, Marjan Čuješ, Franc Namurš, Franc Jančič (vsi SLS), Janez Žogan, Vjekoslav Javorič, Branko Sever (vsi DeSUS), Miran Koštomaj, Janez Colnerič (oba SD), Davorin Vrečko (LDS), Jožef Cerovšek (NSi), David Stupica (Zares) in Marko Ketiš (Neodvisna lista Ketiš)
 

Župan Jožef Čakš se je zahvalil za podporo, čestital vsem izvoljenim svetnikom in svetnicama ter prosil vse izvoljene  za dobro sodelovanje. Poudaril je, da bo občinski svet deloval brez (njegove) koalicije. Dodal je še, da bo skušal upoštevati in sprejeti vse predloge svetnikov in svetnic.

Svetniki so izvolili tudi člane komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Kot predsednica je bila izvoljena Marinka Strašek (SDS), kot člani pa Franc Namurš (SLS), Vjekoslav Javorič (DeSUS), Miran Koštomaj (SD) in Jožef Cerovšek (NSi), ki je na glasovanju dobil več glasov od Davida Stupice (Zares).

Kot je napovedal župan, se bodo svetniki na 2. redni seji, ki bodo po novem v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah, sestali 9. decembra.



* Na fotografiji so člani šmarskega občinskega svetnika z županom (foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

t: mK