Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja v Dobju začela z delom


V Dobju je od konstitutivne seje, kjer so potrdili sestavo Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (naprej: KMVVI) v sestavi Mateja Gračnarja (SD), Magdalene Doberšek in Natalije Plemenitaš Fuchs (obe Neodvisna lista za Dobje), minilo le teden dni, KMVVI pa je prvo sejo imela v torek, 16. novembra. Na sejije bil prisoten tudi župan Franc Leskovšek, ki je novoizvoljeni komisiji sicer čestital, vendar obenem izrazil nezadovoljstvo, saj sestava komisije po njegovem mnenju naj ne bi odražala rezultata volitev.

Poziv za delovna telesa in nadzorni odbor

KMVVI je z veliko pomočjo občinske uprave oblikovala in potrdila poziv za pripravo nadzornega odbora in stalnih delovnih teles občinskega sveta (Odbor za negospodarstvo in javne službe družbenih dejavnosti, Odbor za gospodarstvo in gospodarske javne službe, Odbor za varstvo okolja, prostorsko planiranje in gospodarjenje z nepremičninami, Odbor za kmetijstvo, Statutarno pravna komisija in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu), ki bo odprt od 18. novembra do 2. decembra, dostopen pa bo na spletni strani občine Dobje (http://www.dobje.si/) ter na oglasni deski. Predloge z obveznim soglasjem lahko podajo člani občinskega sveta, politične stranke in občani občine Dobje. KMVVI je zahtevala, da mora vsak predlog vsebovati predstavitev z utemeljitvijo predloga ter opisom kompetenc in funkcionalne usposobljenosti, ki bo kandidatu v pomoč pri delovanju v delovnem telesu. Le tako bo komisija lahko pripravila izbor najbolj strokovnih članic in članov bodočih delovnih teles in nadzornega odbora Občine Dobje.

Nagovor in plača župana

Župan Franc Leskovšek, ki je bil prisoten na začetku seje kot sklicatelj je člane KMVVI nagovoril z nekoliko grenkim priokusom. V sedemčlanskem občinskem svetu je namreč svetniška struktura naslednja: 3 svetniki stranke SD, 2 svetnici Neodvisne liste za Dobje in 2 svetnika stranke SLS, v nedvomno eno pomembnejših komisij pa so bili potrjeni le predstavniki dveh političnih opcij, če o njih v Dobju sploh lahko govorimo. Zato Leskovšek meni, da sestava komisije ne odraža rezultata volitev, da se bo v kratkem sestal upravni odbor stranke SLS, od koder prihaja tudi sam župan in po njegoovih besedah je samo vprašanje, če bo stranka sploh podala predloge za delovna telesa, ker očitno dvomijo v korektnost delovanja KMVVI. Povedal je tudi, da je zavoljo dogajanj na konstitutivni seji spremenil namero o podžupanskem mestu.

Franc Leskovšek bo župansko funkcijo opravljal nepoklicno, za kar mu na podlagi sklepa o določitvi plače nepoklicnega župana, ki ga je KMVVI tudi potrdila, pripada 50% zneska poklicnega župana, kar ob uveljavitvi sklepa, ki ga mora potrditi še občinski svet, znaša 1.286,30 evrov.


NPF*

 

 

*avtorica je članice komisije iz prispevka; na fotografiji z leve Magdalena Doberšek, Matej Gračner in Natalija Plemenitaš Fuchs