Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Športni dan KS Ponikva (ni) uspel


Uspeti in hkrati ne uspeti je sicer praktično nemogoče, a vendarle bi dogajanje na športnem dnevu KS Ponikva še najbolj ocenil s tovrstno nelogičnostjo. V primerjavi z začetki tega krajevnega druženja pomeni letošnji športni dan korak nazaj, kljub temu pa s(m)o krajani še vedno vesli, da imamo vsaj to, kar imamo. Za 21. stoletje in sekularno družbo se sliši malo čudno, a je vendarle res, da je Cerkev na podeželju še vedno če že ne edini, pa gotovo prvi integrativni dejavnik, zato je športni dan KS eden redkih organiziranih javnih dogodkov na širši laični osnovi.

Prva disciplina letošnjega športnega dneva je bilo vsekakor kolesarjenje po KS Ponikva. Ko se je na štartu pojavilo okrog 50 kolesarjev, se je idejnemu očetu športnega dogodka, predsedniku KS Janku Pušniku, razlezel obraz v zadovoljni nasmeh. Idealno vreme ter lepo speljana 25-kilometrska krožna trasa sta dodala svoje in praznik je bil tu.

Čeprav je bil tudi nogomet dokaj množičen, igralo je 8 različno skombiniranih vaških ekip (zmaga je tako kot lani pripadla ekipi Uniš in Podgaja pred ekipo Bobovega), je vendarle res, da so brcali v glavnem tisti, ki so tudi sicer redni gostje na igriščih. Podobno je bilo tudi na košarkarskem igrišču, kjer sta se merili dve ekipi Slatine in tri ekipe Ponikve. Zmagali so mladi Slatinčani pred svojim starejšimi vrstniki.

Dan se je končal z gasilskim tekmovanjem in veselico, ki pa s športom le nimata veliko skupnega.


FK / Šentjurske novice, 28. 9. 2010