Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Še eno nepopolno soočenje – tokrat na vrsti Dobje


 

Danes je bilo na Radiu Štajerski val ob 16. uri napovedano soočenje kandidatov za župana oz. županjo Dobja. Moški kandidat se v Šentjurju, od kjer omenjena radijska postaja deluje od septembra, ni pojavil! V opravičilo naj bi mu štelo, da je ob 19. uri v Dobju pripravljal shod oz. okroglo mizo z udeležbo prvaka SLS Radovana Žerjava …

V Dobju se prvič doslej po Francu Salobirju, ki je vladal tri mandate, na čelu občine obeta novo ime. V drugem krogu bosta tekmeca dosedanji podžupan Franc Leskovšek (SLS), ki je 37,61 % glasov, njegova nasprotnica pa bo dosedanja svetnica Natalija Plemenitaš Fuchs (neodvisna kandidatka), ki je zbrala 30,28 % podpore. V primeru, da bo za županjo v 2. krogu izvoljena Natalija Plemenitaš Fuchs, bodo za izpraznjeno mesto morali organizirati nadomestne volitve občinskega svetnika.

V občinski svet so bili izvoljeni 3 kandidati Socialnih demokratov (Edvard Kovačič, Karl Čadej in Matej Gračnar) in 2 kandidata Ivana Plemenitaša in skupine volivcev (Magdalena Doberšek in Natalija Plemenitaš Fuchs), ki so sklenili koalicijo in imajo v 7-članskem organu večino. Preostala svetnika sta Franci ml. Leskovšek in Branko Uduč iz SLS.

 

Po 1. krogu volitev sta kandidata svoj rezultat komentirala tudi za naš portal:

Franc Leskovšek: Rezultati nedeljskih volitev v občini Dobje so bili za našo stranko pričakovani, saj smo že pred volitvami napovedovali drugi krog.
SLS je dobila enako število svetnikov v občinski svet, kot jih je imela v preteklem mandatu ter županskega kandidata z največjim številom glasov, zato so bile za nas volitve uspešne.
V drugem krogu pričakujem zmago Franca Leskovška, v primeru, da bo volilna udeležba vsaj takšna kot je bila preteklo nedeljo.

Natalija Plemenitaš Fuchs
: “Najlepše se zahvaljujem volivkam in volivcem občine Dobje, ki so mi namenili tako visoko podporo in mi omogočili boj v drugem krogu županske tekme. Tisti, ki so meni in naši Neodvisni listi za Dobje dali glas, se zavedajo, da znanje v Dobju pridobiva na pomenu. Dokazali smo, da je Dobje pripravljeno na nove ljudi, nove ideje, znanje in strokovnost. Dobje potrebuje novo energijo, zato se toplo priporočam, da me drage Dobjanke in Dobjani, da me podprete tudi v drugem krogu. Naj postane znanje končno vrednota v Dobju!
Kot sem že napovedala v Šentjurskih novicah, bo Dobje po drugem krogu županskih volitev dobilo prvo županjo. Moja prednost v primerjavi s protikandidatom g. Leskovškom je, da imam že sestavljeno koalicijo. On pa podpore, ob obstoječi podpori svetniške ekipe, ne bo nikoli deležen. Županu brez večine v občinskem svetu sploh ne bo enostavno voditi občino. Zato bodimo racionalni in naj bo izbor v drugem krogu skladen tudi z izvoljenim občinskim svetom.”

 

O obeh kandidatih je v sredo poročal tudi Večer

 

*Na fotografiji oba kandidata v Dobju, od katerih bo nekdo postal drugi župan oz. županja v zgodovini občine