Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Predstavitev kandidatov NSi za občinski svet občin Rogatec in Rogaška Slatina ter kandidata za župana Rogatca Martina Mikoliča


“Cilj novega vodstva stranke, potem ko je NSi izpadla iz parlamenta je, da bi čim boljše rezultate dosegli na evropskih volitvah in na lokalnih volitvah”. Na prvih jim je po besedah župana Rogatca Martina Mikoliča odlično uspelo, saj so postali tretja najmočnejša slovenska stranka v evropskem parlamentu, kar je seveda odlična iztočnica za napredovanje in ponovni vzpon stranke.

Z velikimi pričakovanji gredo kandidati NSi tudi na lokalne volitve. Kot član izvršilnega odbora in predsednik kluba županov in svetnikov NSi je Martin Mikolič poudaril, da se je delo na terenu smiselno razdelilo. S ponosom je izpostavil, da so “iz spanca prebudili” občinski odbor Bistrica ob Sotli, ki je v preteklosti že deloval, a ni imel predsednika, danes pa odbor dela s polno paro, izvoljen je bil novi predsednik in pričakujejo se dobri rezultati lokalnih volitev tudi v Bistrici ob Sotli. V preteklem letu so bili imenovani novi predsedniki občinskih odborov Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek, Rogaška Slatina in Rogatec. Razlog iskanja novih predsednikov ni bil v tem, da se v preteklosti naj ne bi dobro delalo, saj so bili na subregijskem območju rezultati zelo dobri, zamenjave so bile izvedene bolj zaradi iztrošenosti bivših predsednikov in postopno številčnejšega vključevanja mlajših kadrov. S tem so se realizirali zastavljeni cilji UE Šmarje pri Jelšah.

Na nivoju stranke NSi, je poudaril Mikolič, so se angažirali za kandidature v skoraj vseh občinah v Sloveniji. Tako imajo NSi svoje kandidate v 190 občinah od skupno 210, kar je pokazatelj uspeha in dobro zastavljene vizije. Iz vrst NSi je danes v Sloveniji 11 županov in okrog 200 svetnikov, kar je zelo dober rezultat in vizija NSi je usmerjena k vsaj podobnim, če ne še boljšim rezultatom tudi na prihajajočih volitvah. Na koncu nagovora je Mikolič poudaril, da se bodo občinski odbori potrudili s svojo kampanjo, za volivce in volivke pa, da bodo ugotovili to, kar ugotavlja vsa slovenska politika, da bi bilo dobro, če bi bila  vsaj ena krščanska stranka zastopana tudi v parlamentu.

Razen županskega kandidata Mikoliča v Rogatcu in Cerkvenika v Šentjurju, NSi na kozjanskem območju svojih županskih kandidatov nima, zato sta pa občinska odbora Rogaška Slatina in Šmarje pri Jelšah dala podpore aktualnima županoma, torej mag. Branku Kidriču in Jožetu Čakšu.

Martin Mikolič se je za vnovično kandidaturo odločil februarja letos, ko je bil v Rogatcu občni zbor NSi, kjer je bila prisotna tudi predsednica NSi Ljudmila Novak. V občini Rogatec si želijo, da bi delo nadaljevali uspešno, kot ga ocenjujejo v iztekajočem se mandatu.  Rezultat je ogromno pridobitev, kar ni dokončano, pa se bo prestavilo v bližnjo prihodnost. Svojim volivcem in volivkam ne obljublja nič takega, kar bi bilo nemogoče realizirati. Izpostavil je obvoznico, rešitev prometa v trgu, razvoj gospodarstva, razvoj turizma z vidika nočitvenih kapacitet, predšolska in osnovnošolska infrastruktura. V občinskem svetu občine Rogatec so NSi imeli vedno največ svetnikov, upajo seveda, da se bo tradicija nadaljevala tudi v naslednjem mandatu. Zavzemajo se za skladnost vseh krajevnih skupnosti, za malega človeka.

Martin Mikolič je prepričan, da imajo na listi kandidatov za občinski svet zelo kvalitetne posameznike. Zastopani bodo vsi dosedanji svetniki, nosilca liste v 2. volilni enoti sta Roškar Anton (aktualni podžupan), rojen 15.12.1956, stanujoč v Rogatcu, univerzitetni diplomirani inženir, tehnolog in Vražič Zvonko, rojen 26.3.1955 iz Dobovca pri Rogatcu, po poklicu žerjavovodja, strojnik. Poslek Dušan je rojen 14.9.1986 in je diplomirani varstvoslovec. , Krivec Margareta je rojena 15.3.1944, upokojena šivilja. Pavlovič Jolanda, rojena 1.2.1967, ekonomski tehnik in dela kot prodajalka. Polajžer Jože je rojen 14.1.1942 in je upokojenec.

Nosilec 1. liste je aktualni župan, Martin Mikolič, rojen 7.10.1959, univerzitetni diplomirani inženir strojništva, družbo mu delajo: Preskar Marija Frančiška, rojena 20.2.1941, upokojena slavistka, Tepeš Mirko, rojen 29.10.1959, univerzitetni diplomirani inženir, Bukšek Vili je rojen 1.1.1966, diplomiran inženir strojništva, Kitak Irena, rojena 9.7.1968, turistični tehnik, dela kot receptorka. Križan Danijel, rojen 7.7.1959, po poklicu trgovski poslovodja.

Kandidati NSi Rogatec
Kandidati NSi Rogatec
Franc Koražija
Franc Koražija
NSi ROGAŠKA SLATINA:

V Rogaški Slatini je bil imenovan novi predsednik občinskega odbora NSi, Franc Koražija. Rogaška Slatina ima tri volilne enote; v drugi in v tretji volilni enoti imajo predstavnike NSi in v teh enotah seveda računajo na glasove.  V tem mandatu so imeli enega svetnika, upajo, da se bo v prihodnje število povečalo.

V 2. volilni enoti so kandidati, predstavniki iz vrst NSi naslednji:

Magdalena Plavčak, 14.5.1960, Rogaška Slatina, Žibernik 13, 3250 Rogaška Slatina; Tobija Medved, 27.7.1968, Rogaška Slatina, Linhartova ulica 1, 3250 Rogaška Slatina; Franjo Pinjušić, 20.9.1933, Rogaška Slatina, Tekačevo 2.

V 3. volilni enoti prihajajo iz vrst NSi:

Franc Koražija, 13.5.1953, Rogaška Slatina, Spodnje Sečovo 35a, 3250 Rogaška Slatina; Drago Žekar, 25.10.1961, Rogaška Slatina, Gradiški dol 6b, 3250 Rogaška Slatina; Silva Zbil, 5.10.1960, Rogaška Slatina, Spodnje Sečovo 85a, 3250 Rogaška Slatina; Matjaž Koražija, 21.2.1984, Rogaška Slatina, Spodnje Sečovo 35a, 3250 Rogaška Slatina; Jožica Kitak, 22.2.1953, Rogaška Slatina, Spodnje Sečovo 54, 3250 Rogaška Slatina.

Franc Koražija, predsednik občinskega odbora NSi Rogaška Slatina: “Stranka Nove Slovenije, občinski odbor Rogaška Slatina je povabil med kandidate za občinski svet nekatere ljudi, ki sicer niso člani stranke, spoštujejo in uresničujejo pa vrednote programa nove Slovenije in ga bodo v svojem delovanju v občinskem svetu, v kolikor bodo izvoljeni, tudi zagovarjali. S svojim znanjem in izkušnjami, ki so jih pridobili v preteklosti, pa lahko pripomorejo k razvoju občine Rogaška Slatina. Občinski odbor Nove Slovenije je tudi pri teh volitvah soglasno podprl dosedanjega župana mag. Branka Kidriča, saj je z dosedanjim delom uspel, da ima občina Rogaška Slatina po šestnajstih letih temeljito novo podobo, na kar smo v Novi Sloveniji še posebno ponosni. Srčno si želimo, da bi bil ponovno izvoljen, ker smo do sedaj zelo dobro sodelovali za dobrobit celotne občine in njenih prebivalcev. Nova Slovenija je letos praznovala deseto obletnico svojega obstoja. Mnogi so ji pripisovali propad na politični sceni, zgodilo se je ravno nasprotno. Stranka se krepi, ustanavljajo se novi občinski odbori, med njimi tudi v Bistrici ob Sotli. Na kongresu Nove Slovenije je bila oblikovana identiteta stranke in načela, združujemo tradicionalne vrednote z modernim načinom življenja in delovanjem družbe. Oblikovana so bila načela: naš pogled na človeka, odgovornost, razvoj pravičnosti, uspešnosti, varnosti, partnerstva ter strpnosti. Slovenija je še zmeraj v recesiji,zato smatramo,da tudi občinski svetniki v svoji občini lahko pripomorejo za blaženje krize in izboljšanje standarda ljudi. Potrebna je strokovnost, znanje in moč prisluhniti problematiki občank in občanov in jim pomagati uresničevati želje po boljšem načinu življenja ter razvoju kraja kjer živijo. Naši kandidati za občinski svet občine Rogaška Slatina te izkušnje in strokovnost imajo, saj prihajajo s področja gospodarstva, podjetništva, javnih zavodov, turizma. Prav turizem in podjetništvo sta paradna konja v občini Rogaška Slatina”.

Kandidati za občinski svet občine Rogaška Slatina pokrivajo različne sektorje:

– Franc Koražija – gospodarstvo
– Žekar Drago – podjetništvo
– Zbil Silva – ekonomija
– Matjaž Koražija – podjetništvo
– Jožica Kitak – gostinstvo in turizem
– Magdalena Plavčak – javni zavodi
– Tobija Medvet – podjetništvo
– Franjo Pinjušič – upokojenci
 
Predsednik občinskega odbora Nove Slovenije še dodaja: “Spoštovane volivke in volivci! V nedeljo obkrožite številko 6, kjer se nahaja Nova Slovenja. Zaupajte nam svoj glas, obljubljamo vam, mi vas ne bomo razočarali. Pa srečno!”

 

Pripravil: Egon Horvat

* novico sta naročila občinska odbora NSi Rogatec in Rogaška Slatina