Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznik KS Slivnica pri Celju: Priložnost tudi za razmislek


Ob praznikih se menda ne spodobi biti preveč kritičen, ampak to pravilo za zunanje opazovalce ni tako obvezno. Praznovanje v Slivnici se ni veliko razlikovalo od podobnih prireditev drugje po občini, a le poraja nekaj pomislekov.

Prvič, cesta Gorica-Drobinsko: v zadnjih 15 letih je bila obnavljana kar trikrat, tokratna prenova 2300 m ceste pa je stala 968 000 €. Ali se ob tem dejstvu ne bi veljalo tudi resno zamisliti? Pravijo, da tudi ta zadnja obnova ni brezhibna.

Drugič, slivniški projekti, ki jih je sfinancirala občina (cesta, šolsko igrišče …), vrednostno vsaj stokrat presegajo krajevne investicije. Bodo krajevni prazniki, rečeno karikirano, kmalu še edina pristojnost lokalne samouprave?

Tretjič, podeljeno je bilo kar 7 pisnih priznanj, dobili so jih vsi, ki so bili predlagani. Zdi se preveč »inflacijsko«.

Četrtič, »šolska prireditev za starše« ni ustrezna za počastitev krajevnega praznika.

Petič: so žabe res tako pomembna slivniška posebnost?

In še šestič,  blagoslovitev ceste naj bo obred in ne priložnost za promocijo.

Pa še pohvala za predsednika KS V. Artnaka, ki poleg naštevanjem uspehov ni pozabil na akutne slivniške »sence«, spore okrog KD, športnega parka Grič in Slivniškega jezera, ter problema Auree in Grasselijeve zapuščine.

Priznanja so prejeli: Kristina Kavčič, Vesele kmetice, Ervin Skale, Maks Žavski, Marko Novak, Robi Novak in Vojko Verdev.

 

FK / Šentjurske novice, 28. 9. 2010