Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Kozje z zmago, Rogatec in Šmarje s točko, Šentjur (video) in Rogaška poražena na domačem igrišču


sentjur simerMinuli vikend so člani nogometnih klubov iz Obsotelja in Kozjanskega vknjižili 5 točk. Šentjurčani in Slatinčani so na domačih igriščih doživeli visoka poraza, Šmarčani in Rogatčani se z gostovanj vračajo z remijema, edino zmago so v medobčinski ligi dosegli Kozjani.

3. SNL – vzhod
Nogometaši DNŠ MU Šentjur so na domačem igrišču gostili celjski Simer Šampion. V prvem polčasu so gostje uspeli dvakrat premagati domačega vratarja Aleksandra Mavriča. Že v 8. minuti je za vodstvo poskrbel Tomaž Kožar. Dobrih 20 minut kasneje je vodstvo povišal Dragan Lazičić. Drugi polčas so Šentjurčani začeli bolje in si v 55. minuti priborili enajstmetrovko, ki jo je uspešno realiziral Admir Filovič. Šentjurčani so si priigrali še nekaj priložnosti, a so bili v zaključku premalo natančni. Po napaki domače obrambe je Bojan Djuranović v 75. minuti povišal vodstvo Simer Šampiona. Isti igralec je zadel še tri minute kasneje. Takoj zatem so Šentjurčani ostali še brez vratarja Mavriča. Zaradi nešportnega protesta pri sodniku mu je glavni sodnik Drago Klinc pokazal rdeči karton. Zmaga gostov bi lahko bila še višja, a je ostalo pri izidu iz 78. minute.

V spodnjem posnetku si oglejte, kaj je po tekmi povedal domači strateg Drago Kostanjšek.

 
Po 7. porazu je Šentjur s 4 točkami na zadnjem mestu v 3. slovenski nogometni ligi – vzhod. Enak izkupiček imajo tudi nogometaši AHA EMMI Bistrice, ki pa imajo nekoliko boljšo gol razliko. Na vrhu so še vedno člani NK Odranci, ki so v dosedanjem delu prvenstva zbrali 22 točk. 

MU Šentjur : Simer Šampion 1:4 (0:2)
Filovič (55′ – 11m); Kožar (8′), Lazičič (29′), Djuranović (75′, 78′)
Izključen: Mavrič (79′ – Šentjur)

Zapisniki, rezultati, lestvica

Štajerska liga
V 9. krogu Štajerske nogometne lige so člani NK Gic gradnje Rogaška gostili ekipo Koroških Gradenj. Tudi v Rogaški Slatini so si do odmora gostje priigrali dva zadetka prednosti. V 32. minuti je zadel Petar Jelić, v podaljšku prvega polčasa pa je vodstvo povišal Tadej Slemenik. Tudi drugi polčas so bolje začeli gostje in po treh minutah še enkrat zadeli. Žogo je za hrbet domačega vratarja Andraža Kobilška poslal Branko Jerlah. Dve minuti kasneje je vodstvo znižal Iztok Tadina. Do konca srečanja pa se mreži nista več tresli.

Mons Claudius se iz gostovanja v Gerečji vasi vrača s točko. V prvem polčasu je domače v vodstvo popeljal Rok Sagadin, ki je v 17. minuti ugnal rogaškega vratarja Damjana Fajsa. Do konca polčasa se mreži nista več tresli, drugi del tekme pa so bolje začeli člani Mons Claudiusa. V 52. minuti je Tadej Božak poravnal izid. Rogatčani so do konca uspešno branili točko, kljub temu da so srečanje končali le z 9 igralci. V 72. minuti je bil zaradi simuliranja izključen Dejan Polajžer, v 81. minuti pa je sodnik Luka Šart zaradi nešportnega obnašanja izključil Mateja Ferčeca.

Šmarčani, ki so v sredo odigrali zaostalo srečanje 5. kroga in v Šoštanju izgubili z 2:1, so v nedeljo gostovali v Ormožu. V Prlekijo je potovalo le 11 igralcev, zaradi pomanjkanja kadra pa je moral v polju igrati vratar Luka Lorger. Kljub temu so Šmarčani tekmo dobro začeli in v 13. minuti z zadetkom Gregorja Čakša povedli. Po prekršku šmarskega vratarja Davida Jesenka v kazenskem sprostoru je glavni sodnik srečanja Marko Lackovič pokazal na belo točko v korist domačih. Najstrožjo kazen je uspešno realiziral Josip Novak in s tem postavil končni izid tekme.

Po 9 odigranih krogih so člani NK Šmarje pri Jelšah z 12 točkami na 6. mestu Štajerske nogometne lige, Slatinčani so z 9 točkami na 10. mestu, Rogatčani pa s 7 na 13. Enak izkupiček imajo tudi njihovi sobotni nasprotniki iz Gerečje vasi in ekipa Koroških Gradenj. Na vrhu še vedno kraljujejo nogometaši Zavrča z 9 zmagami. 

Gic gradnje Rogaška : Koroške Gradnje 1:3 (0:2)
Tadina (50′); Jelić (32′), Slemenik (45′), Jerlah (48′)

Zava Gerečja vas : Mons Claudius 1:1 (1:0)
Sagadin (17′); Božak (52′)
Izključena: Polajžer (72′), Ferčec (81′ – oba Mons Claudius)

Carrera Optyl Ormož : Šmarje pri Jelšah 1:1 (1:1)
Novak (26′ – 11m); Čakš (13′)

Zapisniki, rezultati, lestvica

Medobčinska liga
Kozjani so v 7. krogu Medobčinske članske lige – Golgeter gostili nogometaše iz Vranskega. Po prvem polčasu brez zadetkov je domače v 48. minuti v vodstvo popeljal Miha Golob. Pred koncem srečanja je zmago Kozjanov potrdil Rok Bolko. Odred Kozje je z 10 točkami na 3. mestu na lestvici. Pred njimi je B selekcija Krškega in Žalec.

Odred Kozje : Vransko 2:0 (0:0)
Golob (48′), Bolko (86′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

* Na zgornji fotografiji je utrinek s tekme v Šentjurju

v/f: bR
t: mK