Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ferenčak v plejadi šentjurskih olimpijcev


Slediti tekmovalnim aktivnostim mladega kolesarja iz Vrbnega je nekaj podobnega kot slediti mu na različnih prizoriščih – težko.

Od našega zadnjega poročanja je konec junija končal s tekmovanjem v italijanskem gorskokolesarskem pokalu in v skupnem seštevku zasedel 4. mesto. Takoj po maturitetnih izpitih se je udeležil reprezentančnih priprav na Rogli in po spustu v dolino na cestnem državnem prvenstvu na Ptuju na nekaj manj kot stokilometrski progi dosegel bron med starejšimi mladinci.

Sledila je odprava na evropsko prvenstvo v Izreel. V Haifi je pričel solidno, vendar je sledil padec in kasneje še prebita zračnica. Sledili so nastopi v Avstriji in Švici, kjer je imel urban smolo in dirk ni končal. Dobro pripravljen je sredi avgusta nastopil na mladinskih olimpijskih igrah v Singapurju, kjer je bil eden od 24 aktivnih slovenskih udeležencev in na ta način postal tretji Šentjurčan, ki se je udeležil tekmovanj na olimpijski ravni. V gorskokolesarski preizkušnji je na koncu zasedel 6. mesto, boljši rezultat pa je preprečila tropska vročina. Sodeloval je tudi na cestni dirki, kjer je vozil sredi vodilne kolone, kjer je 100 metrov pred ciljem prišlo do padca in tako je dobra uvrstitev znova šla po zlu. Včerajšnjega sprejema olimpijcev pri predsedniku države se ni udeležil, ker je seveda šel na novo tekmo; tokrat v Kanado.


bR / Šentjurčan, 3. 9. 2010