Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dan Obsotelja in Kozjanskega na MOS (foto in video)


katalogTudi letos na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju je bila sejemska dvorana K v dobršnem delu zaznamovana z Obsoteljem in Kozjanskim. Tam se je v sklopu subregij turistične destinacije Dežela Celjsko na skupnem razstavnem prostoru predstavljalo vseh osem občin z našega območja. Še posebej veselo je blo v nedeljo, ko je posebno predstavitev občin iz UE Šmarje pripravila Razvojna agencija (RA) Sotla, in v torek, ko so pripravili dan Šentjurja s predstavitvijo novega turističnega kataloga V tej lepi deželi.

V sklopu dneva Obsotelja in Kozjanskega se je šest občin regije predstavilo z dobrotami iz domače kuhinje, prikazom tradicionalne obrti, nastopili so ljudski godci in pevke. Razstavni prostor je v nedeljo obiskalo veliko ljudi in v RA Sotla se nadejajo, da bo tovrstna predstavitev prinesla pozitivne rezultate v letošnji turistični sezoni.

O Dnevu Obsotelja in Kozjanskega na MOS smo se pogovarjali z direktorico RA Sotla Bojano Žaberl. Pogovor si oglejte v spodnjem posnetku.

 

dan OK
Ćlanice Društva kmetic Ajda in Gaja so poskrbele za pestro kulinarično ponudbo

Predstavljen nov turistični katalog Šentjurja V tej lepi deželi

V torek je RA Kozjansko z Občino Šentjur na istem mestu pripravila Dan Šentjurja. Predstavili so tudi nov turističn katalog V tej lepi deželi. V njem boste ob opisih naravnih in kulturnih znamenitostih občine Šentjur našli še zanimive zgodovinske podatke, recepte za pripravo tipičnih kozjanskih jedi in bogat fotografski material. V katalogu je s svojimi znamenitostmi opisanih vseh 13 krajevnih skupnosti v občini, posebno poglavje pa je namenjeno znamenitim prebivalcem teh krajev bratom Ipavcem, Antonu Martinu Slomšku in Francu Guzaju. Ob predstavitvi kataloga so pripravili tudi pester zabaven, glasbeni in animacijski program, kratke igre in postregli s številnimi dobrotami iz domače kuhinje. 

V spodnjem posnetku si oglejte nekaj utrinkov iz programa, ki je navdih iskal v dogodivščinah razbojnika Guzaja.

 
katalog
Katalog V tej lepi deželi je opremljen z bogatim fotografskim materialom
 
katalog
Poskrbljeno je bilo tudi za dobro vzdušje ob harmoniki
 
v/t: Marko Kovačevič
f: mK in Nataša Müller