Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zdravstvena postaja Planina, prodati ali ne prodati?


Te dileme pravzaprav več ni, ker je očitno zdaj le še vprašanje, kako vse skupaj izpeljati, da bosta volk sit in koza cela. Lastnik zdravstvene postaje na Planini (ZP) je Občina in ta se je že odločila za prodajo, čaka le še na blagoslov občinskih svetnikov, direktorica ZD Šentjur se z njo strinja, resnejših zadržkov pa nima niti KS Planina. Pa čeprav še vedno drži, da ob sitem volku koza nikoli ne ostane cela.

Po tako imenovanem modelu E, ki ga predlaga občinska uprava, bi zasebni partner odkupil idealni delež 60 % nepremičnin ZP na Planini (zemljišča 84.000 € in zgradba 450.000 €), ga odplačal z rekonstrukcijo prostorov ZP v približni vrednosti 360.000 €, svoj delež pa bi Občina po dokončanju del vzpostavila v obliki etažne lastnine. Zasebni partner bi zgradil na isti lokaciji tudi enoto doma starejših in dobil zanj koncesijo.
Kdo bo ta zasebni partner, formalno ni znano, ker bo pač izbran na javnem razpisu, neuradno pa naj bi to bil Anton Selič iz Hruševca.
Kljub številnim poskusom, g. Seliča nismo uspeli dobiti na telefon.

Direktorica ZD Šentjur Melita Ilić:  S predlogom se strinjam, ZP Planina je gromozanska zgradba, ki presega potrebe naše dejavnosti na Planini, poleg tega je nujno potrebna popolne prenove, za katero Občina in ZD nimata sredstev. Rekonstruiran manjši del sedanjega ZD, ki ostaja v lasti občine, bo povsem zadostoval za celovito zdravstveno in zobozdravstveno dejavnost, ki na Planini seveda ostajata. Lahko povem še to, da smo tik pred končno rešitvijo problema zdravnika na Planini: tam bo kmalu začela delati domačinka Anja Hvalc.

Predsednik KS Marko Vouk: Svet KS Planina se je s predlogom Občine strinjal pod pogojem, da bosta zagotovljeni zdravstvena in zobozdravstvena oskrba in da se realizirajo projekti obnove šole, igrišč in telovadnice. Sam osebno menim, da bi bilo bolj smotrno in kraju prijaznejše postaviti ZP na novo, kot pa za razmeroma velike denarje popravljati staro zgrešeno investicijo. Ampak škarje in platno imajo v rokah na Občini …

Županski kandidat GOŠ Marko Diaci: Odprodaji nepremičnin odločno nasprotujem, kajti prodaja je dokončen akt, po katerem občina nima nobene garancije, da bo res tudi prišlo do ustrezne uresničitve javnega interesa izgradnje enote doma starejših in obnove ZP Planina. Tudi okvirna cena obnove ZP je zelo visoka in poraja določene dvome. Veliko bolj sprejemljiv način bi bil, da občina ostane lastnik zemljišč, koncesionarju pa podeli stavbno pravico.

Županski kandidat LDS Jože Artnak: Osebno bi veliko raje videl, da bi se zadeva rešila bolj po meri Planine, toda če ne gre drugače, ne nasprotujem predlagani rešitvi pod pogojem, da bo investitor res obnovil ZP in zgradil enoto doma starejših. Pravna služba mora pripraviti takšne dokumente, da bodo to nesporno zagotavljali.

 

FK/ Šentjurske novice, 28. 7. 2010

 

Planinčani ne dajo zdravstvene postaje – Novi tednik, 31. 7. 2010