Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po 8. Oračevem namiznoteniškem memorialu


 

V prekrasnem vremenu se je 21. avgusta v šentjurskem športnem parku odvijal 8. Oračev memorial v namiznem tenisu, ki se ga je udelezilo 25 igralcev iz cele Slovenije. Udeležba je bila zares vrhunska, kajti prišli so najboljši amaterji z enim samim namenom, zmagati na betonskih mizah na bazenu v Sentjurju, kjer so pogoji zaradi vremena vsekakor popolnoma drugačni, kot v dvoranah.

Igralo se je po skupinah s štirimi igralci, najboljša v vsaki pa sta se uvrstila naprej. Kako spremenljivi so pogoji za igranje na betonskih mizah je vsekakor občutil Bojan Maselj iz Ljubljane, ki je prišel v Šentjur kot prvi na računalniski lestvici igralcev amaterjev v Sloveniji. Že po 1. krogu je moral tekmovanje zapustiti, vendar z zaobljubo, da se vrne prihodnje leto. Ostali favoriti so se prebili v sklepno fazo tekmovanja.

Za dobro vzdusje je poskrbel DJ.DARKO, ki je tempiral tempo do samega zaključka turnirja, ki se je odvijal pod reflektorji. Do samega finala je najbolje kazalo Velenjčanu Matevžu Žganku, ki je po 4 letih v Šentjurju le dokazal svoj razkošen talent in znanje, vendar pa je moral priznati premoč lanskoletnemu šampionu Dejanu Fridrihu, ki je prav v zaključnih bojih potrdil primat nedotakljivega in se ponovno okitil z zlato medaljo. Na 3. mesto se je ponovno zavihtel simpatični Savinjčan Tomaž Vok, ki je po osvojenih medaljah daleč najboljši na tem turnirju.

 

Ker je bilo časa na pretek, smo odigrali še turnir v dvojicah na sistem vsakokratnega žrebanja in s kančkom sreče sta ga osvojila bivši šampion Oračevaga turnirja Boris Škoberne iz Celja in Gorazd Štor iz Kompol.

Iskrena hvala ga. Milki Orač, ki se je odzvala vabilu in podelila kolajne najboljšim ter vsem pokroviteljem, ki nam stojijo ob strani že vrsto let.

Ponovno na snidenje tretjo avgustovsko soboto 2011 z željo, da pridejo tudi domači igralci iz Sentjurja, ki jim svetujem, da se ne ustrašijo močne konkurence, kajti navsezadnje je to naš domač turnir, posvečen pokojnemu sokrajanu Borisu Oraču.

Aleš Slemenšek

 

 

*Na prvi fotografiji najboljši udeleženci turnirja, na drugi pa Milka Orač in avtor prispevka