Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vrhunska telovadca med dobjanskimi učenci


 

V petek sta Osnovno šolo Dobje obiskala znana in uspešna slovenska športnika Mitja Petkovšek in Mojca Rode, ki sta par tudi v zasebnem življenju.

Mitja Petkovšek je eden najuspešnejših slovenskih orodnih telovadcev, največje uspehe je dosegel na bradlji. Leta 2008 se je udeležil olimpijskih iger v Pekingu, kjer je zasedel 5. mesto. Leta 2005 je bil tudi športnik leta.
Mojca Rode pa je naša najboljša ritmična gimnastičarka. Mojca je dosegla veliko dobrih rezultatov, tako doma, kot tudi v tujini.

Učenci in zaposleni v OŠ Dobje so bili zelo veseli njunega obiska. Oba sta predstavila in izvedla nekaj gimnastičnih vaj. Mitja je izvedel zahtevnejše, Mojca pa malo manj zahtevnejše, vendar ne zato, ker jih ne bi hotela, ampak zaradi tega, ker mora paziti na njunega malega »telovadca«.

Tudi naši učenci so jima pokazali, kaj znajo. Pevci pevskega zbora so zapeli, plesalke OŠ Dobje, ki so bile prve na regijskem tekmovanju v Šolskem plesnem festivalu in osvojile 1. nagrado v plesnem natečaju v mednarodnem projektu Pomladni dan pa so zaplesale. Mojco Rode so še posebej navdušile z ritmično točko s trakovi.

Na koncu sta Mitja Petkovšek in Mojca Rode učencem, ki so sodelovali v športnem programu Zlati sonček in Krpan, podelila diplome in medalje.

t: Suzana Plemenitaš-Centrih, Janja Cesar, f: OŠ Dobje