Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V vrtcu Šentvid zaključili projekt “Prav lepo je res na deželi” (foto in video)


V petek, 28. maja 2010, so v JZ Otroški vrtec Šmarje pri Jelšah, enota Ciciban v Šentvidu, zaključili projekt “Prav lepo je res na deželi”.

Hkrati z zaključkom projekta, pa so pripravili zaključek šolskega leta 2009/2010, ter tako napovedali težko pričakovane počitnice.

Otroci so skupaj z vzgojitelji pripravili pester program, ki je bil tematsko usmerjen k projektu. Nastopajoči so predstavili razne igre, ki so se jih otroci igrali pred dobo računalnikov. Seveda so bili tudi oblečeni v oblačila, ki so se skladala s takratno dobo.

Starši otrok so spekli pecivo in po predstavi je sledila pogostitev.

Projekt “Prav lepo je res na deželi” je potekal kar nekaj mesecev. V tem času so otroci obiskovali okoliške kmetije, stare hiše, kjer so si lahko ogledali razne stare pripomočke in se seznanili s stvarmi, ki jih danes skorajda ne vidimo več. Zastavili so si raziskovalno vprašanje, ki se je glasilo: “kako so živeli nekoč in kako danes?“. Odgovore so našli na področjih, ki so bili nekoč vsakodnevni spremljevalci ljudi – prehrana, oblačila, zabava, bivalni prostori in orodja, ki so jih uporabljali. Odkritja so predstavili na plakatih, ki so bili razstavljeni in si jih lahko ogledate med fotografijami v galeriji. Seveda ste vabljeni k ogledu spodnjega video-prispevka.  

Po dogodku je sledila pogostitev
Po dogodku je sledila pogostitev

Posebej velja pohvaliti pripravo otrok in iger, za katero so poskrbele vse štiri pedagoginje, Metka, Fanika, Marjetka in Jasmina.

 

 
v/t/f: Egon Horvat