Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pionirsko gasilsko tekmovanje GZ Šmarje pri Jelšah


V jasnem in vročem nedeljskem popoldnevu so se na športnem igrišču II. OŠ Rogaška Slatina v znanju iz gasilskih veščin pomerili nadebudni gasilci 27 društev šmarske gasilske zveze.

Skupaj je nastopilo 53 enot, od tega 18 enot mladincev, 5 enot mladink, 24 enot pionirjev in 6 enot pionirk. 

Ker je tekmovanje v kategorijah mladink in mladincev štelo tudi za pokalno gasilsko tekmovanje celjske regije, so se tekmovalnim enotam šestih iz občin Kozjanskega in Obsotelja pridružile tudi enote mladincev iz PGD Frankolovo, PGD Vitanje, PGD Zreče in tekmovalna enota mladink iz PGD Ljubečna. Izven konkurence je tekmovala tudi enota pionirjev iz Slovenskih Konjic

Največ uspeha so požele enote gasilskih društev Občine Šmarje pri Jelšah, ki so osvojile 2 prva, 2 druga in 1 tretje mesto. Občino Podčetrtek so uspešno zastopali gasilci Pristave pri Mestinju (2 prvi mesti), društva Občine Rogaška Slatina so osvojile 1 drugo in 1 tretje mesto, Občine Kozje 2 tretji mesti in Rogatca 1 tretje mesto.

Najboljše tri enote iz vsake kategorije :

PIONIRKE : 1. PRISTAVA PRI MESTINJU, 2. KRISTAN VRH, 3. ROGATEC

PIONIRJI : 1. SVETI ŠTEFAN, 2. KRISTAN VRH, 3. MESTINJE

MLADINKE : 1. PRISTAVA PRI MESTINJU, 2. KOSTRIVNICA, 3. KOZJE

MLADINCI : 1. KRISTAN VRH, 2. STEKLARNA ROGAŠKA SLATINA,  3. LESIČNO-PILŠTANJ-ZAGORJE

 
Prvi dve ekipi v kategorijah mladincev in mladink se bodo še letos v kvalifikacijah pomerili z drugimi slovenskimi enotami za uvrstitev na mednarodno gasilsko mladinsko olimpijado. Ta bo naslednje leto v Kočevju, kjer bodo letos tudi kvalifikacije. 

Mlade gasilce je s svojim obiskom počastil tudi župan Občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič, ki je podelil tudi pokale najboljšim ekipam.

Celotno foto-galerijo si oglejte na Foto-albumu Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah (klik!).