Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otvoritev novega pomožnega igrišča v Šmarju pri Jelšah (foto in video)


pomozno nogometno igrisceV četrtek je bilo namenu predano novo pomožno nogometno igrišče ob osnovni šoli v Šmarju pri Jelšah. Investicija Občine Šmarje pri Jelšah bo služila predvsem Nogometnemu klubu Šmarje pri Jelšah in Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah.

Igrišče, ki meri 95 metrov v dolžino in 50 metrov v širino, zagotavlja odlične pogoje za trening šmarskemu nogometnemu klubu. V NK Šmarje pri Jelšah v šestih selekcijah trenutno igra več kot 100 otrok in mladih. Z novim pomožnim igriščem so si zagotovili tudi pogoje za licenciranje v tekmovanjih Nogometne zveze Slovenije in medobčinskih zvezah. Investicija Občine Šmarje pri Jelšah, ki je ob ureditvi samega igrišča obsegala še pridobivanje ustrezne dokumentacije, pripravo projekta, postavitev zaščitnih ograj in ureditev okolice, je znašala 116.000 evrov.

Na slovesni otvoritvi so spregovorili župan Občine Šmarje pri Jelšah Jože Čakš, vodja Oddelka za družbene dejavnosti in finance Zlatka Pilko, popdredsednik NK Šmarje pri Jelšah Radko Kvas in ravnatelj OŠ Šmarje pri Jelšah Stanko Šket. Vsi so izrazili zadovoljstvo ob novi pridobitvi, Radko Kvas in Stanko Šket pa sta obljubila, da bo igrišče dobro služilo svojemu namenu.

Potek investicije je na otvoritvi opisala Zlatka Pilko. Del njenega govora si oglejte v spodnejm posnetku, kjer boste slišali tudi, kaj je ob otvoritvi povedal Stanko Šket.

 
Prva strela na pomožnem igrišču sta izvedla Jože Čakš in Zlatka Pilko. Če sta žogi našli pot v gol, kjer je stal mladi vratar Jan Žnider, preverite v spodnjem posnetku.
 

Po govorih in nastopu Godbe na pihala Šmarje pri Jelšah so se na igrišče zapodili tudi člani mlajših slekecij NK Šmarje. Selekciji mlajših in starejših cicibanov (U8 in U10) sta odigrali prijateljski tekmi proti staršem, na igrišču z umetno travo, ki je bilo urejeno v sklopu investicije v atletsko stezo pri OŠ Šmarje pri Jelšah, pa sta se pomerila selekciji mlajših in starejši dečkov (U12 in U14). Ker je šlo za prijateljski tekmi, je bil rezultat drugotnega pomena, čeprav so nekateri mladi in starejši nogometaši na trenutke odigrali precej ostro.

Kaj se je dogajalo ob slavnostni otvoritvi, ki jo je proti koncu zmotil hud naliv, si oglejte v naši galeriji fotografij.

zupan in igralci nk smarje

u8 in starsi

u10 in starsi

Več fotografij v galeriji na Kozjansko.info (klik)

v/t/f: Marko Kovačevič