Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Za konec sezone zmaga Šmarčanov, remi Kozjanov ter poraza Rogatčanov in Slatinčanov


asllanaj dzaferovicVčeraj se je s tekmami zadnjega kroga zaključil tekmovalni del sezone v 3. SNL – vzhod, Štajerski nogometni ligi in v Medobčinski nogometni ligi Golgeter. Klubi z Obsotelja in Kozjanskega v tekmovalnem smislu s prikazanim v letošnji sezoni ne morejo biti najbolj zadovoljni. Naš edini predstavnik v 2. SNL DNŠ MU Šentjur je končal na 10. mestu in izpadel v 3. SNL – vzhod. Tam v prihodnji sezoni ne bo Rogatčanov, ki so v 26 krogih osvojili zgolj 8 točk, od tega 6 na prvih 3 tekmah sezone, in  bodo jeseni delali družbo Slatinčanom in Šmarčanom v Štajerski nogometni ligi. Kozjani so v konkurenci 5 klubov osvojili 2. mesto v Medobčinski nogometni ligi.

3. SNL – vzhod
Mons Claudius je za slovo od 3. SNL – vzhod in nogometnega igrišča v Rogaški Slatini, po napovedih vodstva kluba se jeseni vračajo na domače prenovljeno igrišče v Rogatcu, gostili ekipo Malečnika in doživeli nov poraz. Gostje so rogaško mrežo prvič zatresli v 23. minuti, ko je vratarja Mateja Močnika ugnal David Lugonjič. Malečnik je prednost povišal v 2. polčasu, ko je 15 minut pred iztekom rednega dela mrežo zatresel Miha Kokol. Domači so uspeli ublažiti poraz. V 84. minuti je iz enajstmetrovke končni izid 1:2 postavil Dejan Polajžer.

Rogatčani, ki so v pomladanskem delu sezone iztržili zgolj en remi, se selijo v Štajersko nogometno ligo. Iz 3. SNL – vzhod so izpadli tudi člani NK Tehnotim Pesnica, ki so v  zadnji tekmi sezone izgubili proti prvakom in novim članom drugoligaške druščine NK Šmartno 1928. Na drugem mestu je tekmovanje končal celjski Simer Šampion.

Mons Claudius : Malečnik 1:2 (0:1)
Polajžer (84′ – 11m); Lugonjič (23′), Kokol (75′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Štajerska nogometna liga
NK GIC gradnje Rogaška je v zadnji tekmovalni soboti gostoval pri ekipi Podvincev. Domači so povedli že v 2. minuti srečanja, ko je iz najstrožje kazni zadel Mihael Mori. Isti igralec je 15 minut kasneje povišal vodstvo in postavil izid polčasa. V drugem polčasu so Podvinci zadeli še trikrat. Med 57. in 59. minuto sta zadela Tadej Šebela in Matej Benko. Končni rezultat pa je v 75. minuti s svojim tretjim golom postavil Mihael Mori.

Šmarčani so na domačem igrišču gostili ekipo Bukovcev. V prvem polčasu sta si obe ekipi priigrali nekaj polpriložnosti, v zadnji minuti polčasa pa so se zadetka veselili gostje. Domača obrambo je slabo izbila žogo po napadu Bukovcev in Tadej Meznarič jo je iz roba kazenskega prostora preko domačega vratarja Davida Jesenka, ki je tokrat dobil prednost pred Luko Lorgerjem, poslal v mrežo. Na začetku drugega polčasa je domača obramba pustila gostujočega napadalca samega pred gol. Na robu kazenskega prostora ga je ustavil David Jesenko. Glavni sodnik srečanja Nemanja Arnautič je pokazal na najstrožjo kazen, šmarskemu vratarju pa predčasno pot pod prho. Luka Lorger, ki je letos ubranil že dve enajstmetrovki tokrat v dvoboju z Damjanom Antoličem ni bil uspešen. Drugi najboljši strelec Štajerske nogometne lige je z zanesljivim strelom v vratarjev levi kot povišal vodstvo gostov. A rezultatski in številčni zaostanek na igrišču domačih ni zmedel. Po sbremembi igralne formacije, so si Šmarčani priigrali številne priložnosti. V 69. minuti je s svojim 13. zadetkom sezone izid znižal Demir Džaferović. 3. minute kasneje je za izenačenje z močnim strelom iz 16 metrov poskrbel Burim Asllanaj. Popoln preobrat je Šmarčanom uspel v 78. minuti. Džaferović je izvajal kot, v skoku pa je bil najvišji Tadej Turnšek, ki je žogo poslal za hrbet gostujočega vratarja Milana Golca.

Šmarčani so sezono končali na 6. mestu, Slatinčani so še tri mesta nižje. Po visoki zmagi v Rušah in remiju Ormoža v Peci se prvega mesta in napredovanja v 3. SNL – vzhod veselijo igralci NK AHA EMMI Bistrica. Na zadnjih štirih mestih, ki vodijo v nižji rang tekmovanja, so sezono končali člani NK Koroške gradnje, NK Partizan Fram, NK Bukovci in NK KIV Vransko. 

Podvinci : GIC gradnje Rogaška 5:0 (2:0)
Mori (2′ – 11m, 15′, 75′), Šebela (57′), Benko (59′)

Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah : Bukovci 3:2 (0:1)
Džaferović (69′), Asllanaj (72′), Turnšek (79′); Meznarič (45′), Antolič (52′ – 11m)
Izključen: Jesenko (49′ – Šmarje)

Zapisniki
Rezultati in lestvica

Medobčinska liga
Sračanje v Laškem, kjer sta se pomerila domači Pivovar in Odred Kozje, je bilo v rezultatskem smislu odločeno že v prvem polčasu. Kozjani so povedli v 8. minuti, ko je zadel Robert Blaževič. Dobrih 20 minut kasneje je za izenačenje poskrbel Dejan Davidovič. Do konca srečanja se mreži nista več zatresli, domači pa niso znali izkorisiti prednosti v številu igralcev na igrišču. V 64. minuti je Tomaž Bovha prejel drugi rumeni karton.

Kozjani so s točko obdržali 2. mesto na lestvici. Ker prvouvrščene Brežice bržkone ne bodo vstopile v višji rang tekmovanja, je veliko možnosti, da bo Odred Kozje v naslednji sezoni član Štajerske nogometne lige.

Pivovar : Odred Kozje 1:1 (1:1)
Davidovič (29′); Blaževič (8′)
Izključen: Bovha (64′ – Kozje)

Zapisnik
Lestvica

* Na fotografiji sta Demir Džaferović in Burim Asllanaj, strelca dveh zadetkov na srečanju med NK Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah in NK Bukovci

Pregled pripravil Marko Kovačevič