Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ferenčak tudi za italijanske profesionalce


Kolesarska sezona je trenutno v polnem teku, kar velja tudi za Urbana Ferenčaka, ki tudi v letu 2010 še vedno vrti pedala tako na cesti kot v kolesarskem krosu, a s to spremembo, da sedaj nastopa za profesionalno italijansko ekipo Surfing Shop Sport Promotion. Za slovenski pridih v klubu skrbi še Nejc Černilogar. Zaradi dolge zime je bilo njegovo pripravljalno obdobje v primerjavi s tekmeci nekoliko slabše.

Prvi dirko je odpeljal marca, kjer je v tekmi italijanskega pokala v Maremmi zasedel 10. mesto med mladinci, na drugi dirki pa je že ujel formo, kar mu je v Montechiariju prineslo sicer grenko 4. mesto. Na domači sceni še vedno ostaja v vrhu, saj je 27. aprila in 9. maja v Postojni in Domžalah slavil na dirki za slovenski pokal. Urban sodeluje tudi v okviru svetovnega pokala. Prvo dirko v Angliji je zaradi pomanjkanja sredstev izpustili, prvega maja pa je tekmoval v Belgiji, kjer je zaradi zdravstvenih težav odstopil.

Dva dni pred postojnskim nastopom je v Italiji na zelo priznani cestni dirki Coppa Montes zasedel 12. mesto, nekaj dni kasneje pa je na memorialu Mario de Dalt zmagal v točkovanju gorskih ciljev. Grenkobo 4. mesta je okusil na cestni preizkušnji v Ajdovščini, v dresu Radenske KD Življenje pa je sodeloval pa je tudi na znanem kriteriju v Šenčurju, kjer je bil 10., a s to opombo, da je istega dne zmagal na postojnskem krosu. Drugo dirko svetovnega pokala v nemškem Offenburgu je končal na 72. mestu saj je imel ponovno zdravstvene težave. Sezono je nadaljeval bolj ali manj uspešno v italijanskem pokalu in sicer v mestu Lugagnano, kjer je imel težavo s kolesom (predrta pnevmatika), zasedel pa je 13. mesto, vseeno pa še vedno ostaja na skupno 5. mestu v italijanskem pokalu.

bR

 

 

*Na fotografiji Urban Ferenčak na čelu kolone v Belgiji