Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tomi Rumpf gostoval v Odmevih, gostil proslavo ob 430. obletnici Kobilarne Lipica in nogometaše pospremil na priprave v Italijo


tomi rumpfZa direktorjem Kobilarne Lipica Mestinjčanom Tomijem Rumpfom je pester teden. V torek je bil gost Odmevov na nacionalni telviziji, v sredo je bila v Lipici proslava ob 430. obletnici ustanovitve Kobilarne Lipica, v petek pa se je udeležil sprejema pred odhodom slovenske nogometne reprezentance na priprave v Italijo.

V Odmevih je Tomi Rumpf zagovarjal nameravano širitev igrišča za golf v bližini kobilarne. Ob Rumpfu širitev na 18 lukenj podpira tudi predsednik vlade Borut Pahor, nasprotuje pa ji ministrica za kulturo Majda Širca, nekaj članov sveta zavoda in literat ter predsednik Društva ljubiteljev Lipice Boris A. Novak, ki je bil drugi gost v studiu. Rumpf je voditeljici Rosviti Pesek in gledalcem predstavil tudi nekaj projektov, s katerimi se bo Lipica ukvarjala v prihodnje, in finančno strukturo zavoda. Torkove Odmeve si lahko ogledate v spletnem arhivu oddaj na MMC RTV Slovenija

Tudi proslava ob 430. obletnici Kobilarne Lipica je minila v luči predlaganih sprememb. Rumpf je ob slovesnosti dejal, da je proslava poklon preteklosti in tradiciji, predvsem pa pozdrav prihodnosti, v kateri želijo uresničiti vse potenciale, ki jih Kobilarna Lipica premore kot destinacija z močnimi kulturnimi in turističnimi konotacijami.

V petek so se na Brdu pri Kranju predstavili člani slovenske nogometne reprezetance, ki v nedeljo potujejo na priprave pred svetovnim prvenstvom v italijansko Brunico. Tudi na Brdu je bil prisoten Tomi Rumpf. Kot poročajo na MMC RTV Slovenija, je Mestinjčan nogometašem in selektorju Matjažu Keku podaril podkev lipicianca, ki naj bi jim prinesla srečo na svetovnem prvenstvu.

* Na fotografiji je utrinek s torkovih Odmevov, katerih gost je bil Tomi Rumpf