Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prvo srečanje motoristk (foto in video)


Minulo soboto se je zgodilo prvo srečanje motoristk v Sloveniji. Organizirale so ga članice MK Šparon riders, ki imajo sedež v naši občini, Šmarje pri Jelšah.

V veliki meri gre zahvala za organizacijo Aniti, Mateji in Sabini, ki so resnično dokazale, da so prave organizatorke in da v prihodnosti velja nanje še računati.

Približno 30 predstavnic nežnega spola se je na pot z motorji podalo že dopoldne. Zbrale so se blizu Slovenske Bistrice, od koder se se peljale v Celje, mi smo jih pa pričakali v Šentvidu, kjer so bile gostje MK Šparon riders. Slednji so jih resnično dostojno pogostili in okrepčali s hrano in pijačo. Vabimo vas k ogledu fotografij v foto-galeriji.

Vsaka motoristka je dobila paket, v katerem je bila majčka, boni za hrano, reklamni material raznih sponzorjev, ter promocijski material občin, ki spadajo v Kozjansko. Seveda je bila priložena tudi brošura o varnosti v cestnem prometu, ki nosi naslov “Ne spreglej”. Motoristke so pot nadaljevale do Farovca, kjer je bil tisti dan moto zbor.

Iz pogovora z Anito Guzej, eno glavnih pobudnic srečanja, je bilo zaznati, da dekleta ciljajo na tradicionalna srečanja motoristk. Mi držimo pesti, da jim bo uspelo. Glede na odziv in razpoloženje, ki so ga motoristke izžarevale, se menda ni kaj bati, da bi srečanja ne prešla v navado. Za slednje je zelo navdušena tudi najstarejša prisotna motoristka, sedeminšestdesetletna gospa, ki se je odzvala  vabilu in se udeležila prvega srečanja.

Organizatorke z najstarejšo prisotno motoristko
Organizatorke z najstarejšo prisotno motoristko

Če vas zanima, o čem je tekla beseda na srečanju, ki je do sedaj bil v domeni moških in veljal bolj “za moške”, naj napišem samo to, da so dekleta prav tako razglabljala o zanimivih stvareh. Res je, da na njihov račun ni bilo prodanega veliko piva, niti ni bilo nastopajočih striptizet. Je pa beseda vseeno tekla o dvokolesnikih in o njihovi skupni strasti, o motorističnih srečanjih in seveda, zakaj pa ne – tudi o moških.

Fantje so lepo postregli motoristke
Fantje so lepo postregli motoristke

Motoristke smo prestregli na postanku, na Kozjanskem. Naredili smo nekaj fotografij, ki si jih lahko ogledate v naši galeriji, vabljeni pa tudi k ogledu video-prispevka iz prvega takšnega dogodka pri nas.

 

 
v/t/f: Egon Horvat