Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Šentjurčani poraženi ob slovesu od 2. lige (video), tudi ostali klubi brez zmage


dzaferovicObsoteljske in Kozjanske nogometne ekipe so minuli vikend iztržile le dve točki. Šentjurčani so sezono zaključili z domačim porazom proti Beli krajini, Mons Claudius je v Pesnici prejel šet golov, Slatinčani pa so doma klonili proti Peci. Edini točki so osvojili nogometaši NK Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah in NK Odred Kozje. 

2. SNL
Člani DNŠ MU Šentjur so v zadnjem srečanju te sezone gostili igralce Bele Krajine. V prvem polčasu se mreži nista zatresli. V 57. minuti je po prekršku domačih v kazenskem prostoru Josip Špelič enajstmetrovko spremenil v zadetek. Isti igralec je vratarja Gorana Vrejiča premagal še v 80. minuti. Nino Dirnbek je 5 minut pred iztekom rednega dela izid sicer znižal (glej spodnji video), a Šentjurčani niso uspeli pripraviti popolnega preobrata. Šentjurčani so sezono v 2. slovenski nogometni ligi končali na zadnjem mestu in se tako po dveh drugoligaških sezonah vračajo med tretjeligaše. V isti rang tekmovanja se seli tudi Livar iz Ivančne Gorice. Prvo mesto in povratek v Prvo ligo so si priigrali nogometaši Primorja, na 2. mestu so sezono zaključili igralci NK Triglav Gorenjska.

MU Šentjur : Bela krajina 1:2 (0:0)
Dirnbek (85′); Špelič (57′ – 11m, 80′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

V spodnjem posnetku si oglejte, kaj je po zadnji tekmi letošnje sezone povedal trener DNŠ MU Šentjur Oskar Drobne.

 
Oglejte si tudi, kako je gol za 1:2 dosegel Nino Dirnbek.
 
3. SNL – vzhod
Odpisani Mons Claudius tudi v Pesnici pri Mariboru ni uspel iztržiti več od poraza. Domači so za hrbet vratarja Mateja Močnika poslali kar šest žog. V prvem polčasu sta zadela Jure Srnec in Aljaž Šabeder. Slednji je dosegel gol tudi ob začetku drugega polčasa. Rogatčani so v 54. minuti z golom Semirja Hodžića izid znižali. Po dobri uri igre je svoj drugi zadetek dosegel Jure Srnec, 11 minut kasneje pa je za svoj hat-trick zadel Aljaž Šabeder. Poraz monsov je nekoliko omilil Dejan Polajžer, končni izid pa je v 83. minuti postavil Svetozar Budić. Mons Claudius je prikovan na zadnje mesto na lestvici, kjer bo ostal tudi po koncu sezone. Za obstanek se bosta borili ekipi Palome in sobotni nasprotniki Rogatčanov. Nogometaši Simer Šampiona imajo na prvem mestu 3 kroge pred koncem 4 točke prednosti pred drugouvrščenimi nogometaši Šmartnega, tretja Čarda za prvim mestom zaostaja 8 točk.
 
Tehnotim Pesnica : Mons Claudius 6:2 (2:0)
Srnec (10′, 61′), Šabeder (29, 47′, 72′), Budić (83′); Hodžić (54′), Polajžer (76′)
 
 
Štajerska liga
Obe naši ekipi v Štajerski nogometni ligi sta v 23. krogu igrali s koroškima ekipama. NK GIC gradnje Rogaška je doma gostil NK Peca. Vsi štirje zadetki so padli že v prvem polčasu. Gosti so že po 17 minutah vodili s 3:0. Zadetke so dosegli Marko Marin, Nace Čeru in Jure Lesjak. Domači kapetan Iztok Tadina je v 30. minuti zaostanek znižal z bele točke. Do konca srečanja domači niso več resno ogrozili zmage Pece.
 
Šmarčani so gostovali v Slovenj Gradcu pri NK Koroške gradnje. Trener Ibrahim Neskić je imel na voljo le 12 igralcev. Domači so povedli v 17. minuti, ko je Luko Lorgerja ugnal Matjaž Lakovnik. Mreži se nato skoraj eno uro nista zatresli. Za izenačenje je v 76. minuti s prostega strela zadel Demir Džaferović.
 
Šmarčani ostajajo na 5. mestu na lestvici in imajo točko prednosti pred Slatinčani. Na prvem mestu so še vedno igralci NK AHA EMMI Bistrica, za ovratnik pa jim dihajo Ormožani, ki za njimi zaostajajo dve točki. Do konca prvenstva so še trije krogi.
 
GIC gradnje Rogaška : Peca 1:3 (1:3)
Tadina (30′ – 11m); Marin (7′), Čeru (12′), Lesjak (17′)
 
Koroške gradnje : Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah 1:1 (1:0)
Lakovnik (17′); Džaferović (76′)
 
 
Medobčinska liga
Kozjani so v 17. krogu Medobčinske članske lige – Golgeter gostovali pri prvouvrščeni ekipi Brežic. Iz Brežic se vračajo s točko, oba zadetka za rezultat 1:1 pa sta padla v prvem polčasu. V preostali tekmi je Pivovar z minimalnim izidom slavil v Radečah. Brežice so si že zagotovile prvo mesto na lestvici tudi po koncu sezone, Kozjani na drugem mestu zaostajajo 10 točk, do konca prvenstva pa bodo igrali še dvakrat.
 
 
Pregled pripravil mK
video: bR
 
* Na fotografiji je Demir Džaferović, strelec izenačujočega zadetka v Slovenj Gradcu