Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Teden za zdravje v šentjurski občini


Med 7. in 13. aprilom na območju občine Šentjur pripravljajo 3. Teden Zdravega mesta in Lokalne akcijske skupine za preprečevanje odvisnosti od drog. To je priložnost, da vsi občani naredijo nekaj za svoje zdravje in premislijo o svojem načinu življenja, saj se vsi soočamo s številnimi negativnimi vzorci in vplivi v vsakodnevnem okolju in udejstvovanju.

Ob svetovnem dnevu zdravja – 7. aprilu – bo šentjurski občini drugič organiziran dan brez avtomobilov in motorjev. Izletnik Celje in Slovenske železnice sta ta dan nudila prevoze po polovični ceni, na Mestnem trgu pa je pešce in kolesarja čakala voda.

Poseben sklop aktivnosti so pripravili tudi pri Mladinskem centru Šentjur, kjer so se med drugim spoznavali uporabne vrednosti rastlin, ki jih v betonu, na naših balkonih in okolici srečujemo vsak dan.

Sobota, 10. aprila, bo namenjena športnim aktivnostim, saj bodo pri OŠ Hruševec Šentjur potekala različna športna tekmovanja in meritve sladkorja v krvi ter krvnega tlaka ter predstavitev defibrilatorja. V Športnem parku Šentjur so pripravili test hoje na 2 kilometra, nekatera športna društva pa so svoje aktivnosti prikazala zunanjim uporabnikom, in sicer v Gorici pri Slivnici, Jakobu ter Šentjurju.

Različni organizatorji (Društvo Joga v vsakdanjem življenju Celje, Ljudska univerza Šentjur, Knjižnica Šentjur, Zavod ETNO-EKO, Zdravstveni dom Šentjur) bodo pripravili tudi več delavnic in predavanj na temo zdravja in odvisnosti.

Šentjursko bo bogatejše tudi na nasad dreves, ki so ga ob strokovni pomoči Zavoda za gozdove RS zasadili v parku pri POŠ Blagovna.

 

Povezava do popolnega seznama prireditev

Poziv vsem gostincem in organizatorjem prireditev: Dajmo življenju priložnost!

Občina Šentjur poziva vse izvajalce gostinskih storitev, da se vedejo odgovorno in upoštevajo zakonska določila glede prodaje pijač mladoletnim osebam in osebam, ki kažejo očitne znake opitosti od alkohola!

Zakon o omejevanju porabe alkohola nalaga, da morajo prodajalci alkoholnih pijač imeti v prodaji vsaj dve različni vrsti brezalkoholnih pijač, ki sta cenovno enaki ali cenejši od najcenejše alkoholne pijače. Opažamo, da je realno stanje velikokrat drugačno, predvsem v smeri, da je končna cena pijače cenejša od npr. piva, vendar gre v resnici za velika nesorazmerja, če primerjamo cene pijač glede na deciliter.

Organizatorje prireditev, ki so sofinancirane iz občinskega proračuna, smo k pozitivni interpretaciji zakonskega določila že zavezali. V upanju, da s to simbolično gesto morda preprečimo kakšno tragedijo, si bomo prizadevali, da bodo to izvajali tudi gostinci.

Poziv so podprli:
• Odbor za mlade Občinskega sveta Občine Šentjur
• Lokalna akcijska skupina za preprečevanje zasvojenosti z drogami
• Projektna skupina Šentjur – zdravo mesto