Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sokov memorial ubranili košarkarji iz Šentjurja


Športno društvo Kozje in Športna zveza Kozje sta s tradicionalnim memorialom dr. Antona Soka za košarkarje veterane počastila spomin na športnega zanesenjaka iz Kozjega in hkrati obeležila občinski praznik.

Prireditev že tradicionalno poteka v času praznovanja Občine Kozje in tudi letos so se v telovadnici OŠ Lesično zbrale štiri veteranske košarkarske ekipe, ki so nastopale tudi v Veteranski ligi Kozjansko, ki jo organizira Športna zveza Kozje.

V polfinalnih tekmah je najprej ekipa ŠD Kozje premagala KK Podčetrtek. Tekma je bila izenačena do zaključka prvega polčasa, ko so se Kozjani odlepili in razliko obdržali do konca tekme. V drugem polfinalu sta se pomerili ekipi Dren Lesično in KK Šentjur 2000. Domačini so na sredini drugega polčasa še vodili, potem pa do konca tekme več niso zadeli, medtem ko so Šentjurčani iz protinapadov polnili njihov koš in zanesljivo zmagali. V tekmi za tretje mesto so bili domačini uspešnejši od igralcev Podčetrtka, ki so se nekajkrat približali a so jim igralci Drena vedno znova ušli. Finale so veliko odločneje začeli igralci iz Šentjurja. Z agresivno obrambo in hitrimi protinapadi so hitro naredili razliko, ki so jo nato uspešno držali do konca tekme. Na ta način so se Kozjanom maščevali za letošnja poraza v ligi in obranili prehodni pokal Sokovega memoriala.

Po finalni tekmi je delegacija sestavljena iz igralcev vseh ekip položila cvetje na grobu dr. Antona Soka, sledila pa je še pogostitev v jedilnici OŠ Lesično, na kateri je pokale najboljšim trem ekipam in prehodni pokal zmagovalcem podelil župan Občine Kozje Dušan Andrej Kocman.

Rezultati memoriala dr. Antona Soka
ŠD Kozje : KK Podčetrtek 52:41
KK Šentjur 2000 : Dren Lesično 39:24
Dren Lesično : KK Podčetrtek 42:34
KK Šentjur 2000 : ŠD Kozje 53:31

 

R. G.

 

 

*Na fotografiji zmagovalna ekipa