Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov Šmarje pri Jelšah – Mi smo pomlad


Pod okriljem Javnega sklada RS za kulturne dejavnost, območne izpostave Šmarje pri Jelšah, se je v torek, 13. 4. 2010, odvila območna revija otroških in  mladinskih pevskih zborov, pod sloganom “Mi smo pomlad”. Revija je potekala v OŠ Šmarje pri Jelšah.

Sodelovalo je 17 pevskih zborov iz štirih občin: Kozje, Bistrica ob Sotli, Podčetrtek in Šmarje pri Jelšah. Pester program in velik odziv poslušalcev sta pokazatelja, da ljudje področja Kozjanskega radi prisluhnemo petju.O slednjem se lahko prepričate z ogledom foto-galerije.

Program je obsegal pomladne hvalnice, ljudske pesmi, ponarodele pesmi, veselolične ruske pesmi, pesmi, spletene melodije iz živalskih zgodb in basni, slišali smo lahko tudi priredbe znanih slovenskih popevk.

Program sta povezovala Maja Ratej in Žiga Šraml, ki sta popestrila dogajanje na odru s sodelovanjem otrok iz občinstva. S hudomušnim humorjem, na trenutke malce satiričnim, sta nasmejala prisotne.

Koordinator in organizator prireditve, g. Kampuš Tone, je za kozjansko.info povedal, da prireditev ni bila zgolj in le koncert tekmovalne narave. Bila je revija zborov, ki ga je spremljala tudi strokovna selektorica ga. Ivanka Jazbec, ki je med drugim odgovorna za pevski zbor, ki se bo predstavil na regijski ravni. Po reviji je sledil razgovor in posvet z zborovodji. Revija je tudi druženje pevcev, zborovodij in nenazadnje tudi vseh udeležencev. Veseli ga dejstvo, da se iz leta v leto povečuje število udeležencev, temu pa seveda sledi povečano število obiskovalcev. Obenem pa g. Kampuš vabi bralce kozansko.info in vse ostale na srečanje odraslih pevskih zborov, ki se bo zgodilo v mesecu maju. 

 

Koordinator prireditve g.Tone Kampuš in selektorka ga.Ivanka Jazbec

 

V spodnjem video prispevku si lahko ogledate utrinke vseh pevskih zborov in skupin, ki so sodelovale na prireditvi. Lahko pa si ogledate tudi foto-galerijo vseh pevskih zborov.

 

Revije so se udeležili tudi ravnatelji sodelujočih osnovnih šol, pozdrav povezovalcev je zaobjel tudi župane občin, učitelje šol in vse, ki mlade pevske talente bodrijo in spremljajo.

Priložen je program prireditve, ki vključuje naslove pesmi, od kod prihajajo zbori in vokalna skupina, ter zborovodje pevskih zborov.

Program revije pevskih zborov, Šmarje pri Jelšah, 13. 4. 2010

v/t/f: Egon Horvat