Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Novi prvak v badmintonu, stari v namiznem tenisu


Tenis klub Kozje je ob občinskem prazniku Občine Kozje že 9. deveto leto zapored organiziral občinski prvenstvi v dveh športnih panogah, ki jih poleg tenisa še gojijo v njihovem klubu.

Panogi sta seveda sorodni tenisu, saj vse tri športe druži uporaba loparjev. Prvi so na prvenstvu nastopili tisti z najmanjšimi loparji – igralci namiznega tenisa. Zbralo se jih je nekoliko manj od pričakovanj, saj se s to panogo v zadnjih letih v občini ukvarja veliko število igralcev. Glede na to, da v ligi namiznega tenisa »Vezenje EP« Kozjansko nastopa kar 8 ekip iz občine Kozje je morda res nenavadno, da se je na prvenstvu zbralo le 8 posameznikov. Tekmovalci so bili najprej razdeljeni v dve predtekmovalni skupini, nato pa so se pomerili v izločilnih borbah. V finalnem dvoboju sta se tudi letos pomerila edina dosedanja občinska prvaka. Oba sta se do sedaj lahko pohvalila s po štirimi občinskimi naslovi, zmagal pa je tudi letos tisti, ki je bil uspešnejši v zadnjih štirih letih. Ervin Perčič, član Tenis kluba Kozje je tako osvojil peti zaporedni naslov, Dušan Ferlič iz ŠD Buče pa ostaja pri štirih naslovih med leti 2002 in 2005. Na tretje mesto se je tokrat uvrstil Filip Volavšek iz ekipe ŠD Kozje Avtomaterial Kukovičič.

V popoldanskem času so se pomerili še tekmovalci z nekoliko večjimi loparji – igralci badmintona. Tudi tu bi lahko bila udeležba večja a so jo nekoliko zmanjšale poškodbe. Nastopilo je 7 tekmovalcev, ki so bili prav tako razdeljeni v dve predtekmovalni skupini ter nato v polfinalnih in finalnih dvobojih. V devetih letih občinskih prvenstev je naslov prvaka prvič ušel igralcem Tenis kluba Kozje. Glede na to, da je zanimanje za to panogo v Kozjem nekoliko usahnilo, na drugi strani pa so člani ŠD Podsreda vedno bolj aktivni in številčni pri igranju badmintona, je bilo seveda za pričakovati, da se bo razmerje moči spremenilo. In tako smo dobili tretjega občinskega prvaka v badmintonu. Po zmagi Zorana Perčiča v letu 2002 in nato sedmih zaporednih Romana Gradiška med 2003 in 2009 je naslov prvaka osvojil Jože Vuk iz ŠD Podsreda. Drugič je na drugem mestu (ob že omenjenih sedmih zmagah) končal Roman Gradišek (TK Kozje), tretji pa je bil še en član ŠD Podsreda Bojan Dobravc.

R.G.