Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometni vikend: Zmage Šentjurja, Rogaške in Šmarja


david firstMinuli vikend je bil dokaj uspešen za nogometne klube iz Obsotelja in Kozjanskega. Šentjurčani so v gosteh presenetljivo premagali drugouvrščeno ekipo 2. SNL, zmag sta se veselili tudi obe naši ekipi v Štajerski ligi. Monsi se tudi iz Stojncev vračajo praznih rok, Kozje pa je še drugič zapored tekmo končalo brez zadetkov.

2. SNL
DNŠ MU Šentjur se je po visokem porazu proti NK Triglav Gorenjska prejšnji teden znova pomerilo z istim nasprotnikom. Tokrat v se je tekma v Kranju končala precej bolj po okusu varovancev trenerja Oskarja Drobneta. Edini gol na tekmi je v 65. minuti dosegel David Firšt. Domačini so od 27. minute naprej igrali le z desetimi igralci. Izključen je bil Edvin Zolić. Šentjurčani, ki bodo v sredo doma igrali s Primorjem, v nedeljo pa jih čaka gostovanje v Krškem, ostajajo na predzadnjem mestu lestvice. Osmi Livar iz Ivančne Gorice ima enak točkovni izkupiček. Obe ekipi sta v 19 krogih zbrali prav toliko točk.

Triglav Gorenjska : MU Šentjur 0:1 (0:0)
Firšt (65′)
Izključen: Zolić (Triglav)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

3. SNL – vzhod
Tudi na gostovanju v Stojncih so Rogatčani, ki so to sezono zabeležili zgolj dve zmagi, ostali praznih rok. Po prvem polčasu brez zadetkov je v drugem domače v vodstvo popeljal Ivo Milošič, zmago Stojncev pa je dokončno potrdil Matej Ferčec, ki je nespretno posredoval pred vratarjem Francem Voduškom in žogo potisnil v lastno mrežo. Mons Claudius je skupaj s Palomo prizemljen na dnu lestvice 3. SNL – vzhod in 7 krogov pred koncem nima več realnih možnosti za obstanek v ligi. 

Stojnci : Mons Claudius 2:0 (0:0)
Milošič (67′), Ferčec (73′ – avtogol)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Štajerska liga
Slatinčani so na domačem igrišču visoko premagali KIV Vransko. Strelsko je bil zelo razpoložen domači kapetan Iztok Tadina, ki je kar štirikrat poslal žogo za hrbet vratarja Klemna Slane. Po prvem polčasu so igralci GIC gradnje Rogaška vodili z 2:1. Po dveh zadetkih Tadine je izid za goste znižal Jože Košica. V drugem polčasu je vodstvo na dva zadetka najprej povišal Stanko Jovanovič, nato pa je glavni sodnik srečanja Peter Mertelj dvakrat pokazal na najstrožjo kazen. Obakrat je Iztok Tadina enajstmetrovko spremenil v zadetek.

Igralci NK Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah so tekmo v Podvincih od 19. minute imeli na igrišču igralca več. Izključen je bil Lovrenc Šeruga. V isti minuti je za vodstvo Šmarčanov zadel Alen Neskić. V 27. minuti je vodstvo povišal Gregor Čakš in s tem postavil izid polčasa. V 52. minuti je svoj drugi rumeni karton na tekmi dobil Denis Mraz in ekipi sta bili na igrišču številčno izenačeni. Šmarčani so tekmo zanesljivo pripeljali do konca in se v 83. minuti veselili še tretjega zadetka. Uspešen je bil Burim Asllanaj.

Šmarčani, ki bodo v torek igrali preloženo tekmo s Peco, na tretjem mestu za vodilno Bistrico, ki si v pomladanskem delu še ni privoščila spodrsljaja, zaostajajo 11 točk. Prerojeni Slatinčani so se z novo zmago povzpeli na 5. mesto in za Šmarjem zaostajajo 3 točke. 

GIC gradnje Rogaška : KIV Vransko 5:1 (2:1)
Tadina (24′, 37′, 63′ – 11m, 76′ – 11m), Jovanovič (54′); Košica (43′)

Podvinci : Trgovine Jager Šmarje 0:3 (0:2)
Neskić (19′), Čakš (27′), Asllanaj (83′)
Izključena: Šeruga (19′ – Podvinci), Mraz (52′ – Šmarje)

Zapisniki
Rezultati in lestvica

Medobčinska liga
Kozjani so na gostovanju v Žalcu v 13. krogu Medobčinske članske lige Golgeter še drugič zapored tekmo končali brez zadetkov. Na edini preostali tekmi so se Brežice veselile zmage proti Pivovarju. Odred Kozje ostaja na drugem mestu, a ima pred zadnjim Pivovarjem le 5 točk prednosti. Na lestvici zanesljivo vodijo Brežice, ki imajo že 12 točk prednosti pred Kozjani.

Žalec : Odred Kozje 0:0 (0:0)

Rezultati in lestvica

* Na totografiji je David Firšt, ki je dosegel edini zadetek na tekmi v Kranju

Pregled pripravil: mK