Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kemoplastovih 20 let


Prav na prvi aprilski dan je pred dvema desetletjema Peter Lapornik kot zastopnik podjetja Kemoplast sklenil prvi posel. Na dan šaljivcev je skupaj s kolektivom in poslovnimi partnerji iz Slovenije in tujine obeležil okroglo obletnico enega najbolj prepoznavnih šentjurskih podjetij.

Glede na podatke iz 2008., novejši še niso zbrani, je Kemoplast 13. po velikosti v šentjurski občini po prihodkih, ki so zaradi krize v gradbeništvu lani prvič nekoliko padli in so znašali 5,79 mio EUR. Kemoplast po uradni klasifikaciji kot zaposlovalec sodi med majhna podjetja, med podjetji iz šentjurske občine pa je bil predlani na 16. mestu. Ta podatek bo ob naslednji priložnosti še nekoliko boljši, saj je lani Kemoplast odprl razstavno-prodajni salon v Šenčurju, ki se je pridružil ljubljanskemu in seveda šentjurskemu.

Dandanes se podjetje lahko pohvali s številnimi referencami, kot so osnovni šoli na Ponikvi in Ljubečni, celjska in velenjska knjižnica, podčetrški hotel Breza, celjski, slatinski in štorski dom starejših, …

Čeprav podjetje že dlje časa ne daje imena košarkarskemu klubu, ki ga je sredi 90-ih rešilo popolnega razpada in ga popeljalo v prvoligaško druščino, ga mnogi še dandanes povezujejo z njim. Tako se je ob nedavni zmagi KK Šentjur nad Olimpijo v Slovenskih novicah zapisalo, da je bil zadovoljen tudi lastnik kluba Peter Lapornik, ki tako nehote še vedno pobira dodano vrednost za nekdanja vlaganja.

Sama proslava ni bila pretirano razsipniška. Glavna faca je bil v vlogi povezovalca programa Tadej Toš, ki ni izvajal posebnih »akrobacij«, čeprav mu je uspela prvoaprilska potegavščina, češ da je na razpolago toplo-zračni balon za panoramski ogled Šentjurja. V kulturnem programu so sodelovali še uvoženi tolkalci, ki so uporabili tudi razstavna stojala. Obletnico je Kemoplast proslavil tudi z veliko oglasno akcijo v slogu dvajsetic.

Zbrani so si ogledali okusno prezentacijo, katere glavne niti so note, ki so del slogana podjetja »Simfonija bivanja«. Doslej nepoznano glasbeno strast bo lahko Lapornik, ki je med drugim prvopodpisani k pobudi za umestitev ceste na Tretji razvojni osi skozi Kozjansko, kar je njegova edina akcija na političnem polju, razvijal z vadbo violine, ki jo je prejel v dar od poslovnih partnerjev iz Sintelona. Od oblastnikov so bili med gosti podžupana Artnak in Erjavec, župan Kocman iz Kozjega, ki je agitiral za oživitev trenutno zaprtega motela Ribnik, župan Tisel pa se jim je pridružil naknadno.

bR

 

*Na fotografiji Peter Lapornik v družbi z vsemi tremi otroki tik pred odprtjem jubilejne penine