Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Čistili tudi šmarski policisti


Dne 17. aprila so se delavci PP Šmarje pri Jelšah udeležili vseslovenske akcije Očistimo Slovenijo. V akciji je sodelovalo 27 zaposlenih na PP. S PP Slovenske Konjice in Žalec so se dogovorili, da so jim za dan akcije posodili dva terenska vozila Nissan s službenimi prikolicami, prav tako so na PP uporabili še kombinirano vozilo (kombi) in dve terenski službeni vozili s prikolicami (skupaj 5 službenih vozil).

Ob 8. uri so se zbrali na PP Šmarje pri Jelšah, kjer so se razdelili na tri skupine, in sicer pet policistov na čelu z VPO Francem Fonom so odšli na območje občine Bistrica ob Sotli in ob reki Sotli v kraju Kunšperk in Dekmanca očistili tri odlagališča.

Druga skupina z VPO Markom Krčem so odšli na območje Podčetrtka, in sicer na pogorje Rudnice, kjer so samostojno očistili tri odlagališča kosovnih odpadkov.

Tretja (največja) skupina zaposlenih pa je odšla na zbirno mesto v Šmarju in se priključila Lovski družini Šmarje. S skupnimi močmi so na zelo zahtevnem terenu, kjer brez uporabe traktorskih vitel in obilo dobre volje ne bi uspeli, očistili pet zelo velikih divjih odlagališč, kjer so med drugim naložili šest osebnih vozil in zelo veliko drugih večjih kosovnih odpadkov (štedilniki, hladilniki, traktorske gume ipd.).

Po oceni in videnem na kraju je bilo pobranega več kot 15 ton kosovnih odpadkov brez plastične embalaže in ostalih gospodinjskih odpadkov. V preveliki vnemi so akcijo podaljšali do 15. ure, za tem pa skupaj z ostalimi udeleženci odšli na zasluženo pozno malico oz. kosilo.