Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Blagoslov motorjev v Šmarju pri Jelšah (foto in video)


blagoslov motorjevMoto klub Šparon Riders je v sodelovanju z Župnijo Šmarje pri Jelšah tudi letos pripravil tradicionalen blagoslov motorjev. Na Markovo nedeljo se je pred župnijsko cerkvijo v Šmarju pri Jelšah zbralo okrog 300 motoristov iz cele Slovenije.

Tradicionalni blagoslov motorjev v Šmarju pri Jelšah postaja vedno bolj priljubljen med slovenskimi motoristi, saj je vsako leto obisk večji. Moto zveza Slovenije je blagoslov uvrstila tudi v svoj koledar dogodkov. Mašo je daroval vojaški kurat Matej Jakopič saj je šmarski župnik Marko Veršič dan prej odpotoval na župnijsko romanje. Po maši je sledil blagoslov motorjev in panoramska vožnja po občini. Ker nesreča nikoli ne počiva, so člani šmarskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu postavili stojnico, kjer so z reklamnim gradivom opozarjali na pomen varne vožnje.

Za vse ljubitelje jeklenih konjičkov smo na Kozjansko.info pripravili galerijo fotografij. V spodnjem posnetku pa si oglejte štart panoramske vožnje, ki so ga žal morali prekiniti reševalci NMP Šmarje pri Jelšah, ki so hiteli na pomoč od eksplozije hudo poškodovanemu krajanu Svetega Florijana.

blagoslov motorjev
V Šmarje pri Jelšah so prišli motoristi iz številnih slovenskih krajev
 
blagoslov motorjev
Ljubitelji motorjev so imeli kaj videti
 
blagoslov motorjev
Mašo in blagoslov je opravil vojaški kurat Matej Jakopič
 
Več fotografij v galeriji (klik)
 
v/t/f: Marko Kovačevič