Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tomi Rumpf ponovno v igri za kmetijskega ministra?


Ime Tomija Rumpfa, veterinarja iz Šmarja pri Jelšah, ki trenutno opravlja delo direktorja Kobilarne Lipica, se je med morebitnimi kandidati za novega kmetijskega ministra omenjalo že po odstopu dr. Milana Pogačnika. Prednost pred njim je dobil poslanec SD in župan Kočevja Janko Veber, a je danes zaradi konflikta interesov od kandidature odstopil.

S tem so se Rumpfu vrata do ministrskega kabineta ponovno odprla. Sicer še ni jasno, za koga se bo odločil Borut Pahor, a v Mestinju živečemu Lenartčanu gre na roke članstvo v SD, verjetno pa tudi bivše članstvo in županska kandidatura na listi LDS. Seveda mu tudi pomanjkanja strokovnosti s področja kmetijstva ne gre očitati.

Premier Pahor je o novemu ministru dejal:”Rad bi dobil nekoga, ki ima voljo, pogum, izkušnje in vizijo. Mora pa biti prepričan v to, da si želi vstopiti v tako zahtevno vlogo, kot je ministrska funkcija.” Ali temu opisu ustreza Tomi Rumpf, ocenite sami.

Odgovor bo verjetno znan kmalu (Rumpf se na telefonske klice ne oglaša). Ministrska funkcija bi zagotovo pomenila tudi vzpon na lestvici 50 najvplivnejših ljudi Kozjanskega in Obsotelja, na kateri je Tomi Rumpf ujel rep dvajseterice.

Objavljamo še nekaj zanimivih poročanj o morebitni Rumpfovi kandidaturi.

Žurnal24:
“Kot drugi najresnejši kandidat za ministra se omenja direktor Kobilarne Lipica Tomi Rumpf, ki je na začetku že bil vodja kabineta ministra Pogačnika. Rumpf je bolj človek stroke, saj je po izobrazbi veterinar, bil je tudi direktor veterinarske postaje Šmarje pri Jelšah, je pa tudi povezan z LDS. Leta 2006 se je namreč kot njihov kandidat potegoval za mesto župana Šmarij pri Jelšah.”

Večer:
“Po nekaterih neuradnih informacijah bi lahko bil med pomembnejšimi v igri za novega ministra Tomi Rumpf, ki pa je bil šele pred dobrim mesecem imenovan za direktorja javnega zavoda Kobilarne Lipica. Še predtem je deloval kot šef Pogačnikovega kabineta, a naj bi bil tudi zaradi nekaterih osebnih nesoglasij z ministrom odšel. Je doktor veterinarske medicine in ima po naših informacijah veliko podporo znotraj SD …”

Dnevnik
“V medijih so medtem že zaokrožila imena posameznikov, ki naj bi bila v širšem izboru SD za kandidata za kmetijskega ministra. Omenja se direktorja Kobilarne Lipica Tomija Rumpfa, nekdanjega državnega svetnika Zlatka Jenka in nekdanjega člana nadzornega odbora sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Janeza Tavčarja. Časa za izbor kandidata za ministra naj bi ostalo bore malo, in sicer do ponedeljka.