Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rokerji The Ghen na NLP


Akoravno območje Kozjanskega ponoči menda preletavajo neznana leteča plovila, pravo malo revolucijo nastopov v oddaji Nekega lepega popoldneva na RTV SLO izvajajo glasbene zasedbe z našega območja. Sredi februarja so v rubriki Glasbiator nastopili šentjurski Radiostorm in postali zmagovalci tedna, konec prejšnjega meseca pa je to uspelo še Lei Zgonec iz Dramelj s skupino Čist Mim.

V nedeljo se bo širnemu občinstvu, ki se ne bo odločilo za aktivnosti v naravi predstavila skupina The Ghen iz Bistrice ob Sotli. Fantje so skupaj komaj dobro leto, za sabo pa imajo že lepo število nastopov in izkušenj. Konec koncev so njeni člani zastopali barve skoraj vseh bendov iz Bistrice ob Sotli, v novi zasedbi pa so se pokazali med drugim v mariborskem Štuku, na Urban Festu v ljubljanskih Križankah, nekaj strun pa so popokali v sosednjem Kumrovcu. Pokanje strun lahko pripišete njihovim grobim rokovskim prijemom, čeprav so na trenutke tudi prav sentimentalni.

Nov izziv jih čaka na nacionalni televiziji; s še enim slovenskim bendom bodo namreč tekmovali, kateri bo nabral več glasov gledalcev prek SMS-ov. The Ghen bodo veseli vaše podpore, ali pa vsaj ogleda njihovega nastopa. Ta bo predvidoma na sporedu nekje po 15. uri.

Priložnost bodo izkoristili tudi za napoved koncerta na Metelkovi, v Menzi pri koritu, kjer bodo v torek, 23. marca, nastopali skupaj s chicaškim post rock bendom Russian Circles. Napovedujejo tudi skorajšnji izid omejene izdaje mini plošče.

 

The Ghen na MySpaceu