Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometni vikend: Zmagi Rogaške in Šmarja


nk smarjeMinuli vikend so nogometne ekipe z Obsotelja in Kozjanskega zabeležile dve zmagi, dva neodločena izida in en poraz. Zmag sta se veselili obe ekipi v Štajerski ligi, Mons Claudius in Odred Kozje sta zabeležila točko, Šentjurčani pa so bili neuspešni na gostovanju v Črnomlju.

2. SNL
Šentjurčani so v 16. krogu 2. slovenske nogometne lige gostovali v Črnomlju pri ekipi Bele krajine. Domači so povedli po dobre pol ure tekme, ko je žogo ua hrbet vratarja Gorana Vrejiča spravil Josip Špelič. Šentjurčani so preko Alena Gašperiča izenačili in na odmor sta ekipi šli s poravnanim izidom. V drugem polčasu so domači zadeli še dvakrat. Obakrat je bil uspešen Josip Špelič. DNŠ MU Šentjur ostaja na sedmem mestu lestvice. V šestnajstih tekmah so zbrali prav toliko točk. Enako število točk imata še Garmin Šenčur na osmem in Livar Ivančna Gorica na devetem mestu.

Bela krajina : MU Šentjur 3:1 (1:1)
Špelič (31′, 75′, 77′); Gašperič (37′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

3. SNL – vzhod
Mons Claudius je v Rogaški Slatini gostil ekipo Tromejnik G-Kalamar. Gostje so tekmo začeli bolje in v 14. minuti preko Damirja Čontale povedli. Izid je ostal nespremenjen do 75. minute, ko je za izenačenje in končni rezultat poskrbel Aleksander Zdovc. Rogatčani ostajajo na 13. mestu lestvice 3. SNL – vzhod. Njihovi sobotni nasprotniki imajo na 12. mestu 9 točk prednosti.

Mons Claudius : Tromejnik G-Kalamar 1:1 (0:1)
Zdovc (75′); Čontala (14′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Štajerka liga
Slatinčani so se v 17. krogu Štajerske lige odpravili na gostovanje v Slovenj Gradec k ekipi Koroških gradenj. Rogaška je tekmo začela dobro in po 22ih minutah vodila z rezultatom 2:0. Zadetke sta prispevala Uroš Mikše in Nik Počivavšek. Pred polčasom je izid znižal Jan Bukovnik, zmago Rogaške pa je v 52. minuti potrdil Iztok Tadina.

V Šmarju pri Jelšah je gostovala ekipa Šoštanja. V prvem polčasu se mreži nista zatresli, v drugem pa so Šmarčani zadeli kar štirikrat. Prva dva zadetka je dosegel povratnik v šmarski dres Burim Asllanaj, tretjega je prispeval Alen Neskić, končni izid pa je postavil Denis Mraz.

NK Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah so na tretjem mestu lestvice Štajerske lige. S tekmo manj za vodilno Bistrico zaostajajo 9 točk. Rogaška se je z dvema zaporednima zmagama povzpela na 6. mesto. S 25 točkami za Šmarjem zaostajajo le dve točki.

Koroške gradnje : GIC Gradnje Rogaška 1:3 (1:2)
Bukovnik (34′); Mikše (13′), Počivavšek (22′), Tadina (52′)

Trgovine Jager Šmarje : Šoštanj 4:0 (0:0)
Asllanaj (48′, 61′), Neskić (64′), Mraz (82′)

Zapisniki
Rezultati in lestvica

MČL
V 12. krogu Medobčinske članske lige – Golgeter so v Kozjem gostovale vodilne Brežice. Gledalci v 90 minutah niso videli zadetka. Na preostali tekmi je Pivovar z 2:1 premagal Radeče. Odred Kozje se je prebil na 2. mesto lestvice, kjer ima za vodilnimi Brežicami že 10 točk zaostanka.

Odred Kozje : Brežice 0:0 (0:0)

Rezultati

* Foto: NK Trgovine Jager Šamrje pri Jelšah je v svoji prvi pomladanski prvenstveni tekmi zabeležil visoko zmago