Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Glas ljudstva: Direktor radia Gobec naj plača!


Ob aktualnem zapletu z napovedanim odhodom Štajerskega vala iz Šmarja pri Jelšah, o katerem smo na Kozjansko.info obširno poročali, nas je zanimalo tudi vaše stališče do problema. V anketi na Kozjansko.info smo vam zastavili vprašanje, kaj storiti v primeru Štajerskega vala in v odgovor ponudili štiri opcije.

Dve tretjini vas meni, da morata JZ Knjižnica in Občina vztrajati pri plačilu najemnine s strani Radia Štajerski val. Več kot polovica od tega vas je prepričanih, da bi morali najemnino dvigniti na tržno vrednost in ne zahtevati zgolj zakonsko določenega minimalnega zneska, ki ga od Radia zahtevata JZ Knjižnica in šmarski občinski svet. Pri tem bi po vašem morali vztrajati tudi za ceno odhoda Štajerskega vala iz Šmarja pri Jelšah.

Da vam je za radio vseeno, ker imate Kozjansko.info, vas je odgovorilo 20,9 %. Zgolj 16,4 % pa bi direktorju Damjanu Gobcu in njegovemu podjetju odpustili dolgove ter ga oprostili plačevanja najemnine. 

Naj spomnimo – šmarski občinski svet je konec leta 2007 sklenil, da mora Štajerski val po privatizaciji podjetja začeti plačevati najemnino za uporabo dela prostorov v lasti JZ Knjižnica Šmarje pri Jelšah. Najemnina je bila postavljena na zakonski minimum in zahtevana le od leta 2007 naprej, čeprav je bil radio privatiziran že leta 2002. Njegov direktor Damjan Gobec je prepričan v neutemeljenost takšnih zahtev in najemnine ni želel plačati. Takšno stališče je njegov pravni zastopnik iz odvetniške hiše Čeferin neuspešno branil na sodišču. Roka pravice je pritrdila JZ Knjižnici in direktorju Radia Gobcu naložila plačilo najemnine z obrestmi vred. Za takšen razplet je Gobec okrivil direktorja JZ Knjižnica in šmarskega župana Jožeta Čakša ter napovedal odhod studijsko-novinarskega dela Štajerskega vala iz občine Šmarje pri Jelšah. V Šmarju naj bi v bodoče ostala le pisarna, kjer bodo poslušalci lahko oddajali osmrtnice in male oglase.

V novi anketi, ki jo najdete v desnem stolpcu spodaj, vas  sprašujemo, ali bi Štajerski val po njegovem umiku iz Šmarja pri Jelšah poslušali še naprej.

Objavljamo še zanimiv “vox populi” o napovedanem odhodu Štajerskega vala, ki smo ga posneli v Rogaški Slatini.

*Naslovna fotografija je simbolična

 
Preberite še: