Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Včeraj policisti na relaciji Dobovec-Celje zaustavili 165 vozil


V sklopu aktivnosti evropsko usklajenega nadzora nad uporabo varnostnih pasov je včeraj med 10. in 17. uro 34 policistov pod drobnogled vzelo relacijo med Dobovcem in Celjem. Poostreno so preverjali, ali so vozniki in potniki v vozilih med vožnjo pripeti z varnostnimi pasovi, obenem pa tudi, če vozniki pri prevozih otrok uporabljajo ustrezne zadrževalne sisteme.

V času nadzora so ustavili 165 vozil in izrekli 59 ukrepov. Izdali so 43 plačilnih nalogov, 3 obdolžilne predloge, dvema tujima državljanoma so globo izrekli na kraju, 11 voznikov pa so opozorili.

Najvišja ugotovljena hitrost je bila izmerjena v naselju in sicer 89 km/h, najvišja ugotovljena stopnja alkohola pa je znašala 0,61 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznik je bil pridržan.

Zaradi neuporabe varnostnih pasov so policisti ukrepali v 19 primerih, zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo pa so ukrepali 5-krat. Omenjene aktivnosti bodo policisti tudi v naslednjih dneh izvajali tako na avtocestah, kot na državnih in lokalnih cestah. Prav tako bodo policisti nadzore izvajali nad individualnimi in organiziranimi prevozi ter še posebej nad prevozi otrok.