Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tenis: V Rogaški državno prvenstvo, v Šentjurju občni zbor


V Rogaški Slatini so v organizaciji TK Rogaška prejšnji konec tedna pripravili dvoransko državno prvenstvo za člane in članice. Žal je prvenstvo minilo brez najboljših igralk in igralcev, kar pa se ponavlja že nekaj let. V okrnjeni konkurenci sta naslova državnih prvakov osvojila Polona Reberšak in Anže Kapun.

V moških kvalifikacijah je nastopil domači igralec Aljaž Cajzek, ki ga je izločil nasprotnik iz Litije. Na glavnem ženskem turnirju je zaigrala tudi nadarjena osnovnošolka Staša Krajnc, ki jo je premagala nasprotnica iz Celja. 

Med ostalimi aktivnosmi bo poleti v Rogaški Slatini turnir “satelit” z nagrednim skladom 10.000 ameriških dolarjev. 

 

Vedno več ljubiteljev rumenih žogic v Šentjurju

Med vedno bolje organizirane kolektive na Šentjurskem je treba šteti Teniški klub Šentjur, ki je z občnim zborom pred tednom dni potegnil črto pod lanskim letom.

V šentjurskem športnem parku se je lani s plačano članarino udejstvovalo 144 članov, kar pomeni, da se priljubljenost tenisa znova veča, kar jim uspeva tudi s tečaji z novince. Za začetno ureditev igrišč, ki so skupaj »požrla« 8 ton tenisita, sta poskrbela Karli Majcen in Maks Mulej, skozi leto pa je zanje skrbel Matija Bedek s pomočjo družine.

Poleg aktivnega rekreiranja je ekipa TK Šentjur nastopila v 3. ligi – vzhod, v Veteranski Sotelski teniški ligi pa je osvojila naslov prvakov. Izvedli so osem turnirjev in gostili državno prvenstvo za deklice do 12 let. Med večjimi investicijskimi posegi velja omeniti obnovo stebrov, namestitev nove mreže za ograjo in obnovitev cevi za polivanje igrišča.

Program za letošnje leto je podoben, dodati pa mu nameravajo srečanje teniških klubov šentjurske občine. Dokončno si želijo opremiti klubske prostore, na terasi pa zamenjati talne plošče. Ljubitelji nočnega tenisa bodo veseli izboljšane razsvetljave.

Pri TK Šentjur, ki ga vodi Dare Vouk, pogrešajo nekaj več podpore s strani občine, saj so v zadnjih letih organizacijsko precej napredovali. V letu 2010 bodo redni člani morali za vihtenje loparja odšteti malenkost več, članarina za ostale kategorije članov pa ostaja enaka lanski.

Delo z mladimi

Tinkara Kovač je v začetku decembra prišla v polfinale odprtega prvenstva za deklice do 12 let ranga B v Kranju, predprejšnji vikend pa je Urška Arzenšek v Ljubljani prišla v četrtfinale ranga B. Prihodnji teden bodo tri mlade Šentjurčanke sodelovale na turnirju v Rogaški Slatini. Pod okriljem trenerja Tadeja Kincla so poslej tudi štirje mladi tenisači: Tilen Kovač, Žiga Kovačič, Klemen Tašner in Matic Trobec, ki so šele pričeli s tekmovanji. Najbolje trenutno kaže Žigi, ki je že med najboljših 16 v državi.

 

 

*na zgornji sliki pogled na slatinsko teniško dvorano, na spodnji pa sta Tadej Kincl in Tinkara Kovač