Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Trojna koncerta doza (video)


Nedrje šentjurskega kulturnega doma oz. njegov zaodrni del, imenovan Prostor, je sinoči znova zadihal v minikoncertnih ritmih, zato pa so poskrbeli pri Študentskem klubu mladih Šentjur.

Skoraj stotnija mladih, ki so očitno lačni takšnih dogodkov, ki so vse redkejši (nazadnje je bil podoben dogodek ob koncu oktobra), je uživala ob zvokih treh vabljenih zasedb. Kot skupni imenovalec rockovskega izraza pa lahko uporabimo besedo »indie«, zvrst, ki se je vedno bolj oprijema tudi v naših zemljepisnih širinah.

Najprej so nastopili Barely Modern, ki so bili edini prvič v Šentjurju. Zelo mlada zasedba je na tovrstnih prizoriščih precej iskana, zanje pa velja, da s svojim garažnim rockom z bluesovskimi vložki izvajajo nekakšen medgeneracijski most, zanimiv tako za mladež kot rockerje s kilometrino.

God Damn It Boys veljajo za ene od adutov celjskega glasbenega podzemlja. Nastop so izpeljali lahkotno, njihov repertoar pa ne vključuje več preobilne komunikacije s publiko, ampak jo nagovarjajo zgolj glasbeno.

Zasavski trojec We Can’t Sleep At Night nekako najbolj zasleduje svetovne trende, njihova kombinacija rocka in elektronike pa je primerna tudi za publiko, ki prisega na nekitarske zvoke. Dodobra se je narajala tudi prisotna publika, marsikdo pa si je zaželel še kakšnega podobnega dogodka. Upamo, da ne bo treba čakati predolgo.

 

 

 

 

 

 

t/f/v: bR

*na sliki utrinek z izvajanja We Can’t Sleep At Night