Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rumpf vendarle potrjen za direktorja Kobilarne Lipica


Pred dobrimi desetimi dnevi je vlada izdala odločbo, s katero je Tomija Rumpfa imenovala za direktorja Kobilarne Lipica za dobo štirih let. Na Krasu je bil Mestinjčan od novembra, ko je znameniti kobilarni načeloval kot vršilec dolžnosti direktorja.

Svet zavoda Kobilarne ga je za direktorja Vladi predlagal že decembra, a se je zataknilo pri ministrstvu za kulturo, pod katerega pristojnost sodi ta kulturni spomenik državnega pomena. Kot je poročal Dnevnik, naj bi ministrstvo dvomilo, da je svet Kobilarne Lipica postopek imenovanja direktorja tega javnega zavoda izpeljal korektno. Po navedbah Dnevnika naj bi svetu zavoda očitali: ” da pogovora ni opravil z vsemi desetimi prijavljenimi kandidati, temveč le s Tomijem Rumpfom, za katerega je bil ta položaj nekako vnaprej rezerviran, potem ko se je po letu dni odločil, da ne bo več vodja kabineta kmetijskega ministra Milana Pogačnika.”

Kakorkoli, imenovanje Rumpfa na čelo Kobilarne je Ministrstvo za kulturo nazadnje le “požegnalo”. 

Kobilarna Lipica je v zadnjem letu ustvarila več kot pol milijona evrov izgube. Po poročanju spletne strani Civilna iniciativa Kras, Rumpf vzrok za rdeče številke vidi v segmentu zelo velikih stroškov dela: “Težave imamo predvsem v segmentu zelo velikih stroškov dela, zato bo sanacijski program, ki se pripravlja, temeljil tako na zniževanju stroškov vhodnih materialov, optimizaciji delovnih procesov in optimizaciji stroškov dela.” 

Ali je to napoved odpuščanja se Rumpf ni želel izjasniti.