Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 12. 1.−18. 1. 2010


V obdobju od 12. do 18. 1. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 5
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 2
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 10
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 54
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

ODPELJAL S KRAJA NESREČE
12. 1. 2010 se je okrog 17.00 ure na cesti proti Planini pri Sevnici pripetila prometna nesreča med dvema voziloma. Voznik, ki je prometno nesrečo povzročil, je s kraja odpeljal, ne da bi drugemu udeležencu nudil potrebne podatke. Policisti pobeglega voznika golfa še iščemo.

TATVINA POLPRIKLOPNIKA
12. 1. 2010 je v dopoldanskem času lastnik iz okolice Šentjurja ugotovil, da pogreša lažji polpriklopnik za osebni avtomobil z nameščeno registrsko tablico svojega vozila. Policisti smo pričeli zbirati obvestila o možnem nepridipravu, vendar nas je prehitel sorodnik oškodovanca, ki si je prikolico sposodil in jo lastniku vrnil naslednji dan.

NASILJE NAD PARTNERKO
13. 1. 2010 je v dopoldanskem času oškodovanka, žrtev nasilja partnerja iz okolice Šentjurja, zbrala pogum in nas obvestila o neprimernem vedenju in početju partnerja. Ugotovili smo, da je bil partner nasilen do žrtve že dalj časa, vendar si žrtev nasilja tega ni upala prijaviti, ampak je nasilje prenašala in si mislila, da se bo končalo. Žrtev smo zaščitili, nasilni partner pa se bo za svoje početje zagovarjal na sodišču.

PONOVNO ODPELJAL S KRAJA NESREČE
14. 1. 2010 v popoldanskem času smo bili obveščeni o prometni nesreči, kjer je voznik s kraja odpeljal. Z zbranimi obvestili smo voznika izsledili. Na kraju prometne nesreče se krivca za nastalo škodo ni moglo ugotoviti. Voznik, ki na kraju nesreče ni počakal, je prejel plačilni nalog za plačilo globe zaradi pobega s kraja nesreče.

Prav tako smo istega dne proti večeru v okolici Dramelj obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik s kraja odpeljal. Pobeglo vozilo je bele barve in po vsej verjetnosti z LJ registrskega območja. Na vozilu je poškodovan prednji del – žaromet.

Vse ki bi kaj vedeli o pobeglih voznikih naprošamo, da obvestijo Policijsko postajo Šentjur na tel. št. 74 64 150 ali pokličejo na 113.

NEVZGOJENI MLADENIČI
15. 1. 2010 nas je vlakovni odpravnik iz Železniške postaje v Grobelnem obvestil, da imajo na vlaku iz Celja potnika, ki je se nedostojno obnaša, moti potnike in zmerja sprevodnika. Policisti smo na železniški postaji v Hotunju ugotovili identiteto potnika. Zaradi svojega nespametnega obnašanja se bo zagovarjal na sodišču za prekrške. .

ZASTONJ POJEDINA
Mladeniči so si v gostišču v okolici Šentjurja 15. 1. 2010 naročili pijače in jedače za cca. 100 EUR. Ko so vse pojedli in popili, bi morali pogostitev plačati, vendar se jim to ni zdelo potrebno, zato so skozi okno lokal zapustili. Kdo so bili ti mladeniči, zanima tako policiste in lastnika gostišča.

PRIDRŽANJE ZARADI ODKLONA PREIZKUSA
15. 1. 2010 je patrulja ob 03.30 na Cesti Kozjanskega odreda ustavila voznika osebnega avtomobila, ki je vijugal po cestišču. Voznikov izdihan zrak je imel močan vonj po alkoholu, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z alkotestom. Preizkus je voznik odklonil, kar je bil razlog za pridržanje in da je lahko koristil prenočišča, ki jih imamo za ta namen. Zaradi odklona se bo srečal s sodnikom za prekrške na sodišču. Kaj kmalu pa se lahko vozniku pripeti, da mu bomo zaradi prekrškov odvzeli tudi vozilo, da ne bo več ogrožal drugih udeležencev v prometu, saj se v takšnem stanju ni prvič srečal s policisti.

PREVEČ POPIL IN VOZIL
18. 1. 2010 sredi dneva je patrulja opravljala nadzor prometa po Šentjurju. Ustavila je tudi voznika, ki je imel že ta čas veliko preveč popitega alkohola. Ker je bil dan še dolg in bi v takem stanju še vozil in popival, smo mu policisti to preprečili in mu ponudili prostore za počitek. Kaj ga je pripeljalo v tako stanje, bo obrazložil na sodišču.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP