Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pregled kategoriziranih športnikov v regiji


 

Pedprejšnji mesec je v veljavo stopil nov seznam kategoriziranih športnikov slovenske krovne športne organizacije. Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez razvršča športnike v svetovni, mednarodni, perspektivni, državni in mladinski razred.

 

Trenutno je v kategorizacijo vključeno 4542 športnikov, iz našega območja pa 40.

 

  MR   PR  DR  MLR  skupaj
Šentjur   3  3  5  6  17
Rogatec      1  12  13
Rogaška Slatina    1  3  4 8
Bistrica ob Sotli     2   2

 

Bistrica ob Sotli

Ob bistriška kategorizirana športnika Rajko Lupše in Ivan Krkač prihajata iz strelskega kluba Kunšperk, status pa jima pripada za 16. in 39. mesto na poletnem mednarodnem tekmovanju v trapu.

 

Rogaška Slatina

Med kategorizirane športnike se je za udeležbo v reprezentanci mlajših članov uvrstil košarkar Željko Jotić, ki je tudi najvišje rangiran športnik v svoji občini.

V državnem razredu sta Tadeja in Damir Halužen za 3. mesto na mednarodnem tekmovanju v standardnih plesih. Družbo jima dela še enduro motociklist Omar Marko Al-Hiasat

V mladinskem razredu so štirje plesalci, in sicer Maja Košutić in Alen Bobek za 2. mesto na mladinskem DP v latinsko-ameriških plesih ter Kaja Sajko in Patrik But, ki sta bila med starejšimi mladinci v standardnih plesih peta.

 

Rogatec

Vseh 13 kategoriziranih športnikov prihaja iz KMN Dobovec. Rok Mordej je edini z državnim razredom, preostali pa so člani državnih prvakov pri mlajših članih. To so: Dejan Antolinc, Mario Bračun, Goran in Davor Cverlin, Aljaž Hrovatič, Tomaž Kidrič, Uroš Krivec, Alen Mordej, Jaka Šket, Aleksandar Tepeš, Urban Verhovšek in Nikola Žerjav.

 

Šentjur

V mednarodnem razredu ostaja kopjašica Martina Ratej iz Atletskega kluba Šentjur, ki se ji je pridružila. jadralna padalka Mojca Pišek iz Društva jadralnih padalcev Lintvar, in sicer za ekipno 1. mesto na svetovnem prvenstvu v natančnem pristajanju v natančnem pristajanju. V tem razredu je bil doslej motokrosist Erik Slavec, ki je izgubil status vrhunskega športnika, košarkar Matej Krušič, ki ga vztrajno vodijo kot Šentjurčana, čeprav je že tretjo sezono v Domžalah, pa je bil premeščen v državni razred. V tem razredu je še motokrosist Dejan Zver iz TRK Tajfun šport.

V perspektivnem razredu se je taekwondoistoma Denisu Drapiću in Janusu Jashariju iz Taekwon-do kluba Ahac ter košarkarju Luki Laporniku pridružil soigralec iz Košarkarskega kluba Šentjur Tadej Ferme.

 

V mladinskem razredu sta dva atleta, in sicer Andraž Vesič ter Leon Časl (edini za dva dosežka) in košarkarici Neža ter Urška Belak.

 

*na slikah je jadralna padalka Mojca Pišek