Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

15. 11.: Pritožno knjigo, prosim


Preskrba z živili v občini Šentjur ni zadovoljiva. Taka je osnovna ugotovitev sveta potrošnikov v Šentjurju – in ni nova. Krajani se namreč že dlje časa pritožujejo, da je v trgovinski mreži, ki je razpredena po šentjurski občini, preveč lukenj in da ponekod šepa celo preskrba z osnovnimi potrebščinami. Vsi upi so zdaj seveda obrnjeni v izgradnjo nove blagovne hiše v Šentjurju.
Seja sveta potrošnikov je nakazala še na vrsto drugih pomanjkljivosti v trgovskih in gostinskih obratih. No, tudi nov motel se obeta Šentjurčanom in morda bo ta odpravil nekatere slabosti, ki zdaj tarejo redko posejane gostince.
V obeh zdajšnjih samopostrežnih trgovinah v Šentjurju bi bilo prav, da bi uvedli tudi pritožni knjigi, kamor bi svoje pripombe, želje in predloge vpisovali potrošniki. Šentjurčani se tudi zavzemajo, da bi čimprej dobili specializirano prodajo zelenjave, kruha, sadja in mleka. Prav pri kruhu se zadnje čase tod rado zatakne. Ali ga zmanjka že v zgodnjih popoldanskih urah ali pa je slabe kakovosti.
Tudi javna tehtnica za blago že dlje časa buri duhove. Stara je namreč odslužila svojemu namenu.

Novi tednik, 15. 11. 1979