Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometni vikend klubov Obsotelja in Kozjanskega: zmaga Šentjurja, Rogaške in Šmarja


sentjur dravinjaMinuli vikend je prinesel kar nekaj uspeha našim nogometnim klubom. Šentjurčani so se z zmago vrnili na šesto mesto lestvice 2. SNL, proti koroškim ekipam sta novi zmagi vknjižila Rogaška in Šmarje. Tudi tokrat pa sta brez točk ostali ekipi Mons Claudiusa in Odred Kozje. V 2. SNL, 3. SNL – vzhod in Štajerski ligi so igrali tekme 10. kroga, v medobčinski ligi je bil na sporedu 8. krog. 

2. SNL
S četrto letošnjo zmago se je DNŠ MU Šentjur ponovno povzpelo na 6. mesto v 2. slovenski nogometni ligi. Trener Šentjurčanov Oskar Drobne je tokrat stavil na bolj obrambno taktiko. To se mu je tudi obrestovalo. Po dveh minimalnih porazih je prišla minimalna zmaga. Mož odločitve na tekmi s konjiško Dravinjo je bil Denis Popovič, ki je dosegel edini zadetek na tekmi. V spodnjem posnetku si oglejte izjavo Oskarja Drobneta po tekmi.

MU Šentjur : Dravinja Kostroj 1:0 (1:0)
Popovič (25′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

3. SNL – vzhod
Rogatčani so tudi v 10. krogu 3. slovenske nogometne lige – vzhod ostali brez točk in zadetka. Na tekmi v Rogaški Slatini je bila s 3:0 boljša ekipa Tehnotim Pesnica. V 13. minuti je goste v vodstvo popeljal Siniša Budić. Čeprav so od 55. minute igrali brez izključenega Jureta Srneca so so še dvakrat našli pot do rogaške mreže. Zadela sta Sabin Kumer in Darko Kesak.

Mons Claudius : Tehnotim Pesnica 0:3 (0:1)

Budić (13′), Kumer (65′), Kesak (77′)
Izključen: Srnec (55′ – Pesnica)

Zapisniki
Rezultati in lestvica

Štajerska liga
NK GIC Gradnej Rogaška Slatina je v 10. krogu Štajerske nogometne lige gostoval v Črni na Koroškem pri ekipi Pece. Čeprav zaradi kartonov niso igrali nekateri stnadardni člani so se domov vrnili s polnim izkupičkom. Edini zadetek na tekmi je v 58. minuti dosegel kapetan Iztok Tadina. Slatinčanom je pri branjenju vodstva pomagal tudi Blaž Medved, ki si je v 65. minuti prislužil drugi rumeni karton in moral predčasno pod prho.

V Šmarju pri Jelšah je gostovala druga koroška ekipa v Štajerski ligi. V prvem polčasu sta mreži obeh vratarjev mirovali. Od 69. minute naprej so Šmarčani igrali le z desetimi igralci, izključen je bil Aleš Horjak. A vseeno so se Jagri veselili prvega zadetka na tekmi. V 72. minuti je bil uspešen Demir Džaferović. Le dve minuti kasneje je izid poravnal Simon Stopajnik. Domači so v zaključku tekme pritisnili proti vratom Ožbeja Krpača. V 82. minuti je za veselje navijaev poskrbel kapetan Damjan Muher. Pred iztekom igralnega časa pa je zmago potrdil Urban Jevšenak.

Peca : GIC Gradnje Rogaška 0:1 (0:0)

Tadina (58′)
Izključen: Medvešek (65′ – Peca)

Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah : Koroške gradnje 3:1 (0:0)

Džaferovič (72′), Mauher (82′), Jevšenak (90′); Stopajnik (74′)
Izključen: Horjak (69′ – Šmarje)

Zapisniki
Rezultati in lestvica

MČL
Kozjani so v 8. krogu Medobčinske članske lige doma izgubili proti Žalčanom. Goste je v vodstvo popeljal Dejan Gračner. V drugem polčasu so vratarja Boštjana Ceraja premagali še Tadej Čačulovič, Leon Ilič in Tomaž Privošnik. Edini zadetek za domače, ki so od 65. minute igrali brez izključenega Gregorja Volauška, je z bele točke dosegel Peter Kolar.

Odred Kozje : Žalec 1:4 (0:1)
Kolar (76′ – 11m); Gračnar (38′), Čačulovič (48′), Ilič (66′), Privošnik (83′)

Zapisnik

Rezultati in lestvica

* Slika: Šentjurski mož odločitve na tekmi z Dravinjo Denis Popovič (foto: Mitja Kamplet)
v: bR
t: mK