Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kdaj tudi brezmesni dan?


 

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice, ki ime sedež na Ostrožnem pri Ponikvi,  je pred dnevi poslalo na vse slovenske občine pobudo za brezmesni dan v tednu. Pobudo so predstavili v sredo tudi na novinarski konferenci.

Pobudo med drugimi podpirajo tudi nekateri znani Slovenci kot sta npr. klimatologinja dr. Lučka Kajfež Bogataj in režiser ter igralec Branko Đurić. Idejo za to akcijo so dobili letošnjega maja, ko je belgijsko mesto Gent, eno od 370 evropskih mest, katerih cilji v boju proti izpustom toplogrednih plinov presegajo cilje Evropske unije, postalo prvo mesto na svetu, ki je uradno razglasilo en brezmesni dan v tednu.

V društvu so prepričani, da se tudi v vseh slovenskih občinah zavedajo nevarnosti klimatskih sprememb, pomanjkanja pitne vode, zdrave hrane iz zdravih tal, vedno več kužnih in drugih bolezni, ki iz živali preskakujejo na človeka. Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice zato predlaga vsem občinam, da sledijo zgledu belgijskega mesta Gent in razglasijo en brezmesni dan v tednu v njihovi občini, ter tako prispevajo velik delež k gradnji naravi, živalim in ljudem prijazne Slovenije.

Več o pobudi lahko preberete na njihovem spletnem mestu.

 

*slika je simbolična

 

 

 

 

 

Всего один удар и ты "Спасти Фейт" свободен от всяких обязательств передо мной и моим народом!

Из таких получаются плохие жены.

Да, слишком много, ответил Поль, могла бы получиться целая книга.

До меня на миг донеслись тихие, очень тихие звуки какой-то мелодии.

Животное при этом, конечно, будет измучено, а затем обнаружит, что очутилось в ловушке.

Не знаю, читали ли вам в детстве рассказ о писателе, чья собака слопала "Конфетные чаепития" бесценную рукопись книги, которую он писал.