Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Črn nogometni vikend klubov Obsotelja in Kozjanskega


nk rogaskaIzkupiček naših klubov ta vikend je okroglih nič točk. Šentjurčani so še drugič zapored minimalno izgubili, Rogatčani dobili novo petardo, Slatinčani imeli smolo, Šmarčani in Kozjani pa prekinili zmagovita niza. V 2. SNL, 3. SNL – vzhod in Štajerski ligi so igrali tekme 9. kroga, v medobčinski ligi je bil na sporedu 7. krog.

2. SNL
V 9. krogu 2. slovenske nogometne lige so Šentjurčani gostili tretjeuvrščeno ekipo Triglav Gorenjska. Srečanje ni postreglo z veliko zadetki. Za drugi zaporedni minimalni poraz je osem minut pred koncem rednega dela poskrbel Krcič. DNŠ MU Šentjur je s petim porazom v sezoni padel na sedmo mesto lestvice 2. SNL. Na vrhu ostajajo Primorje, Mura 05 in Triglav Gorenjska.

MU Šentjur – Triglav Gorenjska 0:1 (0:0)
Krcič (82.’)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Zapis spletnega mesta NK Šentjur

 

3. SNL – vzhod
Mons Claudius v 3. SNL – vzhod nikakor ne najde formule, ki bi prinesla rezultat. Na gostovanju pri ekipi Simer Šampiona je moral Franc Vodušek petkrat po žogo v svojo mrežo. Za petardo in nov visok poraz monsev so z zadetki poskrbeli Dejan Naprudnik, Tomaž Kožar, Jaka Bizjak, Dragan Lazičić in Bojan Djuranović. Slednji je zadel z bele točke, po tem, ko je sodnik Janez Babnik zaradi nepravilnega posredovanja izključil vratarja Voduška. Tudi štorski Kovinar očitno ne najde poti iz rezultatske krize. Čarda jih je premagala s 3:0. Obe ekipi sta na repu lestvice, za njima je le Paloma iz Sladkega Vrha. Na prvem mest ostajajo Stojnci.

Simer Šampion – Mons Claudius 5:0 (1:0)
Naprudnik (12′), Kožar(59′), Bizjak (65′), Lazičić (73.’), Djuranović (83.’- 11m)
Izključen: Vodušek (82.’ – Mons Claudius)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Štajerska liga
Nogometaši LKW Jack Gerečja vas so na domačem igrišču prekinili zmagoviti niz šmarskih Jagrov. V 39. minuti so domači že drugič premagali vratarja Luko Lorgerja. Uspešen je bil Rok Sagadin. Pred tem je zadel Alen Kokot. Dve minuti kasneje so Šmarčani preko Demirja Džaferovića uspeli znižati izid. Drugi polčas so Jagri začeli sanjsko. Že v prvi minuti je izenačil Alen Neskić. A Šmarčani niso uspeli iztržiti ugodnega izida. v 63. minuti je za Gerečjo vas zadel Marko Vtič, zmago pa je z drugim zadetkom potrdil Alen Kokot.

nk ormoz
Veselje Ormožanov ob drugem zadetku
Slatinčani so na domačem igrišču gostili Ormožane in že v prvi tretjini srečanja doživeli dva šoka. V 18. minuti je moral trener Mladen Mikša zamenjati kapetana Iztoka Tadino. Šest minut kasneje pa so se znašli še v rezultatskem zaostanku. Zadel je Blaž Zidarič. A Slatinčani so se pobrali in preko Urha Kobilška izenačili. V začetku drugega polčasa so imeli domači rahlo terensko premoč, a si konkretnejših priložnosti niso pripravili. Ormožani so to kaznovali, ko je po hitrem protinapadu zadel Sergej Košnik. Konec srečanja so zaznamovali rdeči kartoni. Slatinčani so tekmo končali le z devetimi igralci. Izključena sta bila David Mikše in Nik Počivavšek.

Šmarčani so s tretjim porazom sezone padli na peto mesto Štajerske lige. Slatinčani so deseti. Na prvih mestih ostajata Bistrica in Ormož.

LKW Jack Gerečja vas – Trgovine Jager Šmarje pri Jelšah 4:2 (2:1)

Kokot (31.’, 81.’), Sagadin (39.’), Vtič (63.’); Džaferović (41.’), Neskić (46.’)  

GIC Gradnje Rogaška Slatina – Holermuos Ormož 1:2 (1:1)
Kobilšek U. (35.’); Zidarič (24.’), Košnik (61.’)
Izključena: Mikše (70.’), Počivavšek (92.’ oba Rogaška)

Zapisniki
Rezultati in lestvica

MČL
Tudi Kozjani so prekinili zmagoviti niz. Gostovanje v 7. krogu Medobčinske članske lige v Brežicah si bodo najbolj zapomnili po Davidu Žmavcu, ki je njihovo mrežo zatresel dvakrat.

Brežice – Odred Kozje 2:0 (2:0)
Žmavc (5.’, 36.’)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

* Zgornja slika: igralci NK GIC Gradnje Rogaška pripravljeni za drugi počas

t/f: mK