Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

6. 10.: Rogaška v središču New Yorka


V Steklarni v Rogaški Slatini se pripravljajo, da bodo konec oktobra odprli prvo lastno maloprodajno trgovino in to na newyorški Madison Avenue, v središču velemesta. Gre za prvo slovensko maloprodajno trgovino v ZDA.
V podjetju poudarjajo zahtevnosti dragega projekta, vrednega približno pol milijona ameriških dolarjev. Zamisel se je porajala dalj časa, odločili pa so se letos. Trgovina je v ugledni nakupovalni ulici petičnežev, vstop pa je neposredno z ulice, meri pa 120 kvadratnih metrov. Za ponudbo v tej trgovini so razvili poseben program izdelkov. Pred trgovino bo napis »Rogaška«, ime steklarnine blagovne znamke kot je zaščiteno po madridski konvenciji.
Tržišče ZDA je namreč za slatinsko Steklarno posebnega pomena, saj tja izvozijo okrog dve tretjini svojega izvoza, kar predstavlja 25 milijonov ameriških dolarjev.
Z lastnimi trgovinami je Steklarna prisotna tudi na domačem trgu, in sicer v Rogaški Slatini, na Bledu, v Mariboru ter v Krškem, pripravljajo pa veliko naložbo v slovenski prestolnici.

Novi tednik, 6. 10. 1994