Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vroča la noche espaňola


Zadnji avgustovski petek se je na prireditvenem prostoru Ipavčevega vrta odvijal velik dogodek – v smislu števila nastopajočih in raznolikosti umetniške ponudbe. Sodelovali so Društvo Zgornji trg, VIS in ŠKMŠ, prireditev pa se je zgodila v okviru Šentjurskega poletja, v organizaciji študentskega kluba oz. glavnih organizatorjev Nastije Močnik in Vida Slane.

Kulturni program je povezovala Nastija Močnik, v španščini in slovenščini. V začetku ni kazalo, da bo tako zelo pestro, zabavno in nenazadnje sinhrono z različnimi izrazi in velikim številom nastopajočih, pa vseeno zvesto zastavljeni rdeči niti – vroči in sončni Španiji, kot se je izrazila voditeljica, njeni kulturi in povezanosti z domačim Šentjurjem. To zadnje, ko je bilo v uvodu napovedano, kar nisem hotela verjeti, dokler se na odru nista znašla naš Sv. Jurij in pa španski Don Kihot, in skupaj popivala, se pogovarjala o zmajih, ženskah, pijači … Težko rečem, da je šlo za vrhunec večera, čeprav je bil skeč sam po sebi vrhunski – humoren, inteligenten, dobro odigran – kajti prav tako dobri so bili tudi drugi skeči, in gotovo je bil odličen tudi nastop Maje in Mitje, profesionalnih plesalcev flamenka iz Ljubljane, pa nastop operne pevke Tine Vengust in na klavirju Mojce Krajnc itd. Niso manjkali niti MePZ Društva Zg. Trg, Vokalna skupina ŠKMŠ, band brez imena, katerega člani so iz Šentjurja, Dobja in Planine …

Skoraj predobro je bilo, da bi bilo zastonj, in res – projekt je sofinanciral Evropski sklad za razvoj podeželja, ki ga izvaja RA Kozjansko, Občina pa ni računala najem prostora.

Prireditev je trajala dve uri, gledalcev in poslušalcev je bilo več kot sto, in smo se ves čas odlično zabavali – tudi tehnične napake so bile slučajno zabavne.

 

t/f: E. K./Šentjurske novice